Topkapı Sarayı’ndan ilham aldı 7 ayda tamamladı! Eşsiz tasarımıyla dikkat çekiyor, gören hayran kalıyor

Topkapı Sarayı’ndan ilham aldı 7 ayda tamamladı! Eşsiz tasarımıyla dikkat çekiyor, gören hayran kalıyor

Hayran bırakan bir çalışmaya imza atan bıçak ustası bu eserinde Topkapı Sarayı’ndan ilham aldı 7 ayda tamamladı. Görenlerin hayran kaldığı o eser için bakın ne kadar değer biçti?

Bıçak ustası Emre Göçeri, tasarım ve üretimi tam 7 ay süren, dünyada eşi benzeri olmayan bir bıçak üretti. Bu eşsiz eser, sağlamlığı ve estetiği ile dikkat çekiyor.

TOPKAPI SARAYI’NDAN İLHAM ALDI

Göçeri, bu özel bıçağı tasarlarken Topkapı Sarayı’ndaki kılıçlardan esinlendi. Fatih Sultan Mehmet’in kılıcını inceledikten sonra, çeliği dövme yönteminin önemini fark etti. Ancak, kılıç yerine bir çakı yapmaya karar verdi. “Topkapı Sarayı’na iki kez gitmek zorunda kaldım. Fotoğraf çekme izni alamadım, bu yüzden her detayı hafızama kazıdım,” diyor Göçeri.

7-ayda-bicak-tasarlayan-usta-1.jpg

100 YILLIK GRAVÜRLER İŞLEDİ

Bıçağın üzerine işlenen gravürler, tam 100 yıl öncesine dayanıyor. Emre Göçeri, dedesinin eski eserlerinden ilham alarak bu işlemeleri el işçiliğiyle bıçağa kazıdı. Bugün birçok ürün lazer gravür ile yapılırken, Göçeri el kalemi ile eski oyma tekniğini kullanarak bu eşsiz bıçağı ortaya çıkardı. “Makine ile yapılmayan, tamamen el emeği olan bu model ile gurur duyuyoruz,” şeklinde konuşuyor.

7-ayda-bicak-tasarlayan-usta-2.jpg

SAPINDA 22 YILLIK MANDA BOYNUZU DETAYI

Bıçağın en dikkat çekici özelliklerinden biri de sapında kullanılan 22 yıllık manda boynuzu. Göçeri, bu boynuzu yıllarca bekleterek antika bir değer kazanmasını sağladı. Boynuzun üzerindeki damarlar, bıçağın sadece bir kesici alet değil, aynı zamanda bir sanat eseri olduğunu gösteriyor. “Manda boynuzunun erkek olmaması gerekiyordu, dişi manda boynuzu bu iş için en ideal olanıdır,” diyor.

7-ayda-bicak-tasarlayan-usta-3.jpg

EŞSİZ ÇALIŞMANIN BEDELİ 70 BİN TL

Göçeri, bu eşsiz bıçağın minyatürlerini bile 40 günde yapabiliyor. Tamamen el işçiliği ile yapılan bu bıçak için 50 bin TL teklif edilmiş, ancak Göçeri 70 bin TL fiyat belirlemiş. Görenlerin büyük beğenisini kazanan bu bıçak, hem estetik hem de sağlamlık açısından göz kamaştırıyor.

7-ayda-bicak-tasarlayan-usta-4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN