Tonlarca limon, biber, kayısıda tespit edildi! Bulgaristan'a gönderilecekti... O ürünlere ne olacağı belli oldu

Tonlarca limon, biber, kayısıda tespit edildi! Bulgaristan'a gönderilecekti... O ürünlere ne olacağı belli oldu

Bulgaristan yolundan dönen tonlarca limon, biber ve kayısıda görüldü. O ürünlere ne olacağı merak konusu olmuştu. Tonlarca üründe tespit edilen yasaklı madde üzerine ne olacağı belli oldu. İşte tüm detaylar...

Türkiye'den yola çıkan tonlarca limon, biber ve kayısıda tespit edilen yasaklı madde üzerine Bulgaristan'dan geri dönmüştü. Ülke gündeminde yer alan bu olay üzerine ürünlere ne olacağı belli oldu. İşte tüm detaylar...

YASAKLI MADDE TESPİT EDİLDİ

Türkiye'den ithal edilen meyve ve sebzeler Bulgaristan'dan geri iade edildi. Bulgaristan pazarında yer almadan dönen tonlarca limon, kayısı ve biberin üzerinde yasaklı madde tespiti yapıldı. TIR'ların içerisinde büyük bir oranda biberlerde görülen formetanate maddesiyle geri gönderildiği öğrenildi.

3ed44a8e7124a14657c9e0c9e3b7735f.jpg

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye'den gönderilen ürünlerde, son dönemlerde artan kusurlu tespit sayısı halkı da endişelendirdi. Avrupa Birliği Gıda Güvenliği Uyarı Sistemi RASFF duyurusuna göre, Türkiye'den gelen son ürünlerde 38 - 46 kat kadar yüksek oranda formetanate maddesi tespit edildi.

Ürünlere ne yapılacağı konusunda endişeli olan Türkiyeli vatandaşlar ise, geçtiğimiz dönemlerdeki yaşanan tartışmaların ardından sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Ürünlerin Türkiye'de satılmaması yönünde taleplerde bulunan vatandaşların beklediği açıklama yetkililerden geldi. Bakanlık yetkililerin açıklamasına göre, ürünler kontrollü bir şekilde imha işlemiyle yok edileceği duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN