TOKİ 4 kat sınırına uymadı! Belediye inşaatı mühürledi, mahkeme yıkım kararı verdi

TOKİ 4 kat sınırına uymadı! Belediye inşaatı mühürledi, mahkeme yıkım kararı verdi

Çanakkale'de inşaata başlayan TOKİ'nin kaçak kat yaptığı ortaya çıktı. Ruhsat almadan ve planlara uymadan yapılan inşaatta, 4 kat sınırı aşılarak 5 katlı bina yapıldı. Belediyenin denetimi sonucu mahkeme kararıyla kaçak kat yıkıldı. Milyonlarca liralık kaynak boşa harcanmış oldu.

Çanakkale'nin Esenler Mahallesi'nde devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) inşaatında yaşanan kaçak kat skandalı, infiale sebep oldu. TOKİ'nin ruhsat almadan ve planlara uymadan inşaata başladığı ortaya çıkan proje, 4 kat sınırını aşarak 5 katlı bir bina haline geldi. Ancak, belediyenin titiz çalışması sonucu yapılan denetimlerde, kaçak kat tespit edilince mahkeme devreye girdi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, kaçak olarak inşa edilen 5'inci katın yıkımı başladı. Yetkililer, inşaatın durdurulmasıyla ilgili detaylı bir soruşturma başlatırken, TOKİ'nin bu ihmali nedeniyle milyonlarca lira değerindeki kaynakların boşa harcandığı belirtiliyor.

yeni-proje-3.jpg
-Egemen Ergun-

Çanakkale Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Egemen Ergun konuyu şu sözlerle özetledi:

TOKİ evleri için 2019 yılında kuraları çekildi, 2023’te inşaat çalışması başladı. TOKİ arazisi olduğu için imar planını Bakanlık, ruhsatı belediye veriyor. Ruhsat alınmadan, kaçak inşaat yapıldığı için Mayıs 2023’te belediye mühürledi.

Burası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü bir proje. Kuralı koyan, kendi kuralına uymadan kaçak imalat yapılıyor. Demek ki neymiş hava mania (Hava araçlarının geçişlerinin engellenmemesi için düzenlenen yüksekliğe ilişkin imar planı.) kriterleri, TOKİ’ye göre değiştirilemiyormuş.

Koskoca devlet kurumu TOKİ’nin geldiği içler acısı durum. Ortada kamu zararı var, betonlar kırılıyor. Koca kepçe çıkarılmış bina üzerine. Alt katlara zarar veriyor. Tasarruf tedbirleri konulan günlerdeyiz, oraya dökülen beton ve demir, vatandaşın cebinden çıkıyor. Müteahhit bunu parasını TOKİ’den alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN