Tiryakilere kötü haber! Sigaraya yeni zam dalgası yolda: Tarih ve yeni fiyatlar belli oldu

Tiryakilere kötü haber! Sigaraya yeni zam dalgası yolda: Tarih ve yeni fiyatlar belli oldu

Tiryakilere kötü haber verildi! Sigaraya yeni bir zam dalgası geliyor! Tarih ve yeni zamlı fiyatlar belli oldu, işte detaylar...

Sigara fiyatlarına önümüzdeki günlerde yeni bir zam bekleniyor. Sigara satıcıları, zam oranının 3 ila 5 TL arasında olacağını belirtti. Stok sıkıntısı yaşayan tekel bayileri ise mevcut stoklarının yetersiz olduğunu vurguluyor.

STOK SORUNU DEVAM EDİYOR, MALİYETLER BASKI YAPIYOR

Bu zam sigara bıraktırır! 29 Aralık güncel sigara fiyatları: Marlboro Touch, Parliament, Lark, Chesterfield, L&M

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sektördeki stok sorununun hala çözülemediğini ve mevcut ürünlerin kısıtlı olduğunu ifade etti. Dündar, sigara üreticilerinin bu durumu üretim kaynaklı olarak açıklasa da esas nedenin maliyetlerin artması olduğunu belirtti. Dündar, "Maliyetleri kurtarmadığı için her ay düzenli zam geçiyorlar. Onun için de ellerindeki malı çok fazla eritmek istemiyorlar" dedi.

Dündar, sigara şirketlerine yönelik uyarılarda bulunarak, esnafların vatandaşlarla karşı karşıya bırakılmaması gerektiğini vurguladı. "Esnafla, vatandaşı karşı karşıya bırakmamaları gerekiyor. Bir zam geçişi sürecinde, vatandaşın talebi arttığı için esnafa bir kısıtlamaya gitmek yerine artırmaları gerekiyor. Çünkü vatandaş zam geleceğini duyduğunda birkaç paket fazla almak istiyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN