Tetikçi ceza aldı, tetiği çeken almadı

Tetikçi ceza aldı, tetiği çeken almadı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşmasında karar çıktı. Tetikçi, kurye ve azmettiriciyle birlikte eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’a ağırlaştırılmış müebbet hapis verildi. Kamuoyunda oluşan ‘Asıl sorumlulardan hesap sorulsun’ beklentisine rağmen gelinen nokta karşısında acılı eş Ayşe Ateş ‘Ayakçılar yargılandı ama azmettiriciler dışarıda’ dedi.

HEDEF GÖSTERENLER SORUMLU

Sinan Ateş davasında duruşma başlamadan önce tutuklu sanık Suat Kurt, CHP Genel Başkanı Özel’e küfür etti. Verilen arada ise bir kişi abla Selma Ateş’e fiziksel saldırıda bulundu. Saldırgan gözaltına alınırken Özel “Bu saldırı, bir siyasi parti genel başkanının hedef gösterdiği TBMM’deki konuşmasıyla ilintili. Bahçeli, Ateş ailesinin başına gelecek her olaydan sorumludur” dedi. Babacan da “Katillerin kollandığı ayyuka çıkarsa birileri bundan cesaret alır” paylaşımı yaptı.

MHP’Lİ AVUKAT ÖKTEM’E ADLİ KONTROLLE TAHLİYE

Ankara’nın göbeğinde iki yıl önce silahlı saldırıya uğrayan Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hüküm verildi. Tetikçi Eray Özyağcı, motokurye Vedat Balkaya, olay yerinde keşif yapan Suat Kurt, azmettirici Doğukan Çep ve eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Eski Ülkü Ocakları yöneticisi avukat Serdar Öktem ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HERKEZ CEZASINI ÇEKENE KADAR ADALET DİYECEĞİM

Tetikçi Özyağcı’yı İstanbul’a kaçırmakla suçlanan eski Ülkü Ocakları yöneticisi Emre Yüksel’e ise ‘tasarlayarak öldürme suçuna iştirakten’ 18 yıl hapis cezası verildi. Kararın ardından Ayşe Ateş “Ayakçılar yargılandı ama azmettiriciler hâlâ dışarıda dolaşıyor. Her bir suçlu cezasını bulana kadar adalet yürüyüşünü devam ettireceğim” dedi. Ateş, suikast kapsamında 17 kişi hakkında ayrıca devam eden soruşturmanın da davaya dönmesini beklediklerini belirtti.

0310krt01a-tum.jpg

16 AYDA İDDİANAME ÜÇ AYDA YARGILAMA

SİNAN ATEŞ DAVASINDA İKİNCİ DURUŞMADA KARAR ÇIKTI

Suikastla katledilen Sinan Ateş’in iddianamesi 16 ayda hazırlanırken yargılaması jet hızıyla tamamlandı. 1 Temmuz’da hakim karşısına çıkan sanıklara adli tatile rağmen verilen cezalar ikinci duruşmada açıklandı. ‘Ailenin azmettiriciler dışarda’ çağrılarının karşılık bulmadığı ikinci duruşmada mahkeme heyeti kilit isim olduğu belirtilen MHP’li avukat Serdar Öktem’e tahliye verdi. Tetikçi Eray Özyağcı’ya, azmettiriciler Tolgahan Demirbaş ve Doğukan Çep dahil 5 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 22 sanıklı davada karar açıklandı. Kararda, tetikçi Eray Özyağcı’ya ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve Ateş’in arkadaşı olan Selman Bozkurt’a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ise 13 yıl hapis cezası verdi. Tetikçi Özyağcı’yı motosikletle olay yerine götüren Vedat Balkaya’ya ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve müşteki Selman Bozkurt’a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ise 13 yıl hapis cezası verildi. Mustafa Uzunlar ise, müebbet hapis ve 15 yıl hapis cezası aldı.

Kararda, duruşmanın ilk saatlerinde CHP lideri Özel’ hakaret edip küfreden Suat Kurt’a ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, komiser Mustafa Ensar Aykal’ın tutukluluğunun devamına karar verildi. MHP’li Serdar Öktem’e adli kontrolle tahliye kararı verildi. Eski MİT mensubu Çağlar Zorlu tahliye edildi. Doğukan Çep, ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Tolgahan Demirbaş’a ‘tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Aşkın Mert Gelenbey 18 yıl hapis cezası, Emre Yüksel 18 yıl, Alper Atay 2 yıl hapis cezası verildi.

Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Çağlar Zorlu Aytaç Ataç ve Ufuk Köktürk için beraat kararı, Caner Güney’in de tahliyesine karar verildi. Mustafa Uzunlar’a ağırlaştırılmış müebbet kararı çıktı. Cinayet Büro Eski Amiri Mustafa Ensar Aykal’ın dosyasının ayrılmasına tutukluluğunun devamına karar verildi. Murat Can Çolak’a ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 18 yıl ceza verildi. Emre Yüksel’e ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 18 yıl ceza verildi. Dava kapsamında toplam 11 sanık için hapis cezası verildi. Davada 5 kişi beraat etti, 6 kişiye ise tahliye kararı uygulandı.

Karara tepki gösteren Ayşe Ateş “Hiçbir yere gitmiyorum; buradayım. Biz intikam değil, adalet istiyoruz” ifadelerini kullanırken, “Burada yapılan yargılamada ayakçılar yargılandı. Göreceğiz bakalım el mi yaman bey mi yaman” dedi.

GÖZYAŞIM ONLARIN YÜREKLERİNE BATSIN

Ankara’da öldürülen Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kendisine yönelik ‘timsah gözyaşları’ sözlerine yanıt verdi. Anne Ateş “Evladı olmayan, evladını kaybetmeyen benim gözyaşımı anlayamaz. Eğer ki bu devran böyle devam ederse benim sözüme gelecekler. Yarın o kadar anaların yürekleri yanacak, diyecekler ki ‘gerçekten Saniye Ateş haklıymış’. Benim gözyaşım onların yüreklerine batsın. Kesinlikle benim kurumla kuruluşla hiçbir işim yok. Hiç kimseye bir şey demiyorum. Ama içindekilere kimi koruyorlar. Korudukları kim? Ben buradan söylüyorum” dedi.

1kapakresim-002.jpg

DURUŞMA ÇIKIŞI SİNAN ATEŞ’İN AİLESİNE SALDIRI

Bahçeli’nin hedef göstermesi ve MHP genel başkan yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ın suç duyurusundan sonra duruşma çıkışı Sinan Ateş’in ailesine saldırı düzenlendi. Karar için verilen arada bahçede abla Selma Ateş’e saldırı düzenlendi. Saldırgan gözaltına alınırken 70 yaşındaki anne Saniye Ateş, hastaneye kaldırıldı. Saldırının ardından Selma Ateş yaptığı açıklamada “Biz bunun yaşanacağını söylediler. Bize saldıracaklarını söyledik. Bir genel başkanın yanında saldırdılar bize” dedi. Abla Ateş şöyle devam etti: “Başıma bir şey gelirse bunun sorumlusu MHP ve Ülkü Ocakları’dır. İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın ve diğer isimlerdir. Sinan Ateş’in hesabını sorana kadar devam edeceğim. Saldırgan Mertcan Kılıç’ı tanımıyorum, ismini yeni duyuyorum.” Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ise “Devlet Bahçeli’nin tehditlerinin, hedef göstermelerinin neticesi bugün fiziki müdahale oldu. Yarın ateşli silahla saldırı gerçekleşmeyeceğinin garantisi var mı?” diye sordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN