Telefonuna böyle mesaj gelirse sakın yanıtlamayın! Ödeme alacağını zannetti, dolandırıldı

Telefonuna böyle mesaj gelirse sakın yanıtlamayın! Ödeme alacağını zannetti, dolandırıldı

Sosyal medya sitelerinde beğeni yapması karşılığında para ödeneceğini zanneden adam, dolandırıcıların tuzağına düşerek hayatının kabusunu yaşadı. İşte detaylar...

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Hasan K.'nın cep telefonuna tanımadığı bir numaradan iş teklifi geldi.

BEĞENİ BAŞINA ÖDEME YAPACAKLARINI SÖYLEDİLER

Tvnota'da yer lan habere göre, gelen mesajda Tiktok, Instagram, Facebook gibi sosyal medya platformlarında beğeni başına ödeme yapılacağı belirtildi. Daha sonra üyelik için para talep edilen Hasan K., istenen parayı kendisine belirtilen 3 farklı kişiye ait banka hesabına yatırarak toplamda 7 bin TL ödeme yaptı.

DOLANDIRILDIĞINI ANLAYINCA ŞİKAYETÇİ OLDU

Hasan K., ödeme yaptıktan sonra mesajda yazan numaraya bir türlü ulaşamayınca dolandırıldığını anladı. Hemen polis merkezine giden Hasan K., toplamda 7 bin TL kaybı olduğunu ifade ederek dolandırıcılardan davacı ve şikayetçi oldu. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN