TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'yeni anayasa' açıklaması: 23 Nisan haftasından sonra...

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'yeni anayasa' açıklaması: 23 Nisan haftasından sonra...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel oturum düzenleniyor. Oturumda konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili "23 Nisan haftasından sonra, önce partilerle yapacağımız temasla süreci başlatmayı düşünüyoruz. Fikri olan her kurum sürece katkı vermeli" dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel oturumda söz alarak "Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk Meclis'in o kahraman azalarının hepsini saygıyla, hürmetle yad ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TBMM'nin yasa ve anayasa yapma gücüne de sahip olduğunu belirten Kurtuluş, Meclis'in halkın verdiği oyların yüzlerin 95'ine sahip bir Meclis olduğunu belirterek "Yeter ki doğru zeminlerde tartışmayı başaralım. Doğru yöntemler de partilerin uzlaşı ile varacağı yöntemlerdir." dedi.

"Sivil, darbelerin gölgelerinden kurtulmuş anayasa yapması Meclis'in boynunun borcudur." diyen Kurtulmuş "Öncelikli gündem asr'a uygun anayasa. Bu haftayı geride bırakıp partilerle yapacağımız temaslarla bu süreci başlatacağız." diyerek her kurumun sürece katkı vermesini istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN