Tarlada pahalı marketten ondan pahalı! İster 400 TL’ye alın ister 2500 TL’ye! Bursa’da hasadı hızlı başladı

Tarlada pahalı marketten ondan pahalı! İster 400 TL’ye alın ister 2500 TL’ye! Bursa’da hasadı hızlı başladı

Şifası dünyaca biliniyor Bursa'nın verimli topraklarında 1000 dönümde yetişiyor. Tatlı hafif de ekşimsi bir tadı sahip olan bu meyve C vitamini deposu oluyor. İster tarladan 400 TL'ye alın isterseniz de marketten 2.500 TL'yi bulan ödeme yapın.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 1200 rakımda yetişen yaban mersinlerinde hasat başladı. 1000 dönümlük alanda yetiştirilen ürünler hafif tatlı hafif de ekşimsi tatlarıyla vücuda şifa sağlıyor. C vitamini açısından son derece zengin olan yaban mersininin tarlada kilogram fiyatı 400 TL'den satılıyor.

YABAN MERSİNİ FAYDALARI NELERDİR?

Sağlık açısından oldukça önemli bir yere sahip olan yaban mersini, antioksidan içeriği ile dikkat çekiyor. Vücuda pek çok açıdan fayda sağlayan yaban mersininin başlıca yararları şu şekildedir:

Yaban Mersininin Öne Çıkan 6 Faydası | Vogue Türkiye

1. Antioksidan İçeriği: Antioksidan bakımından son derece zengin olan yaban mersini vücuttaki serbest radikallere karşı savaş açarak hücre hasarının önüne geçer. Bu sayede yaşlanmayı geciktiren yaban mersini kanser, Kalp hastaları ve diğer hastalıklara karşı da koruyucu etki sağlamaktadır.

2. Bağışıklık Sistemi Desteği: C vitamini ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendiren yaban mersini vücudu hastalıklara karşı koruyarak enfeksiyon riskini en aza indirir.

3. Kolesterol Düzeylerini Dengeleme: Yaban mersini içerisinde bulunan lifler ve antioksidanlar ile kolesterol seviyesini dengelemektedir. Kalp sağlığını olumlu yönde etkileyen en önemli ürünlerin başında geliyor.

4. Göz Sağlığına Katkı: Antioksidan açısından zengin olan yaban mersini göz sağlığını korurken yaşa bağlı görme bozukluklarını da önlemektedir.

5. Sindirim Sistemi Sağlığı: Yaban mersini lifli yapısı ile birlikte sindirim sistemini de destekler. Sindirim problemi yaşayanlar beslenmesine yaban mersinini dahil edebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN