Tarım ilaçlı ürünler yurtdışı kapısından döndü! O hastalıkların başlıca nedeni: Ağzınıza bile vurmayın

Tarım ilaçlı ürünler yurtdışı kapısından döndü! O hastalıkların başlıca nedeni: Ağzınıza bile vurmayın

Tarımda zehirli ilaç krizi büyüyor. Öyle ki Türkiye’den yola çıkan tarım ilaçlı ürünler yurtdışı kapısından döndü. İşte sağlık için büyük tehlike saçan ilaç riski…

Inside Eat Türkiye’nin aktardığına göre, Türkiye’den Bulgaristan’a ihraç edilen taze biberlerde 4-5 kat değil, izin verilenden tam 45 kat daha fazla Formentanate maddesi tespit edildi.

İnsan sağlığı için oldukça riskli olan düzeyde zehir içeren ürünler Bulgaristan sınırından geri dönerek Türkiye’ye iade edildi.

KANSER VE KALP DAMAR HASTALIKLARI RİSKİNİ ARTIRIYOR

Tarım ürünlerindeki bu yüksek oranlı ilaçlar insan sağlığına ciddi oranda zarar veriyor. Uzmanlar tarım ilaçlarına bağlı olarak önümüzdeki 50 yılın en büyük sorununun pestisitlere bağlı artış gösteren kanser ve kalp damar hastalıkları olacağını söylüyor.

tarim-ilacli-urunler-turkiyeye-geri-gonderildi-1-001.jpg

Çiftçilerin çok fazla kullandığı bu ilaçların kullanımına bir çare bulunmadığı taktirde, bedelini gelecekte ödeyen biz ve çocuklarımız olacak…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN