Tapu sahipleri dikkat! Sadece 15 gün süre verildi: Artık herkesten bu belge istenecek

Tapu sahipleri dikkat! Sadece 15 gün süre verildi: Artık herkesten bu belge istenecek

Tapu sahipleri için süre verildi, mutlaka dikkat! Bakanlık artık herkesten bu belge talep edilecek! 15 gün içinde...

Yeni tarım dönemiyle birlikte Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) önemli düzenlemeler hayata geçirildi. Bu değişiklikler, çiftçilerin kayıt süreçlerinden denetimlere kadar birçok alanda yenilik getirirken, özellikle tarım arazilerinin kaydı ve miras yoluyla intikal eden hisseler üzerine yoğunlaşıyor.

ARAZİLERİN UYDU GÖRÜNTÜLERİYLE TAKİBİ

Tapuda yeni dönem bugün resmen başladı! Evi olanlara duyuru yapıldı: 500 liradan 4 bin liraya kadar

Yapılan düzenlemelerle birlikte, çiftçilere ait tarım arazilerinin kaydı, uydu görüntüleri ve tespit komisyonlarının incelemeleri doğrultusunda güncellenecek. Eğer mirasçılar ya da hissedarlar belirli arazilere itirazda bulunursa, bu itiraz edilen hisselerle ilgili kayıtlar iptal edilecek.

VERASETTEN GELEN HİSSELER İÇİN ÖNEMLİ DÜZENLEME

Veraset yoluyla taahhütname kapsamına alınan arazilerde de benzer bir süreç uygulanacak. Eğer hissedarlar ya da mirasçılar bu arazilere itiraz ederlerse, bu durum kayıtların geçersiz olmasına yol açacak. Bu araziler, üretim yılına bağlı olarak taahhütname süresinin sonuna kadar geçersiz kabul edilecek.

15 GÜN İÇİNDE BELGE TESLİM EDİLMESİ GEREKİYOR

Tapusu olanlara müjde! Beklenen düzenleme resmen yasalaştı! Tapu Yanılma Sınırı Resmi Gazete'de

Yeni düzenlemeler çerçevesinde, belirlenen belgelerin temin edilmesi için 15 gün süre tanındı. Miras yoluyla iştirak edilen arazilere yönelik yapılacak itirazlar, kayıtların geçerliliğini etkileyebilecek. Bu durumda, itiraz edilen alanlar için kayıtlar iptal edilecek, ancak mirasçılar dışındaki itirazlar dikkate alınmayacak.

MİRASÇILIK BELGESİ ŞARTI GETİRİLDİ

Yeni düzenlemeyle, mirasçılık belgesi zorunluluğu getirildi. Malik vefat ettiğinde, henüz miras devri gerçekleşmemiş araziler, intikali yapılmamış olarak kabul edilecek. Mirasçılar tarafından yapılan itirazlarda, bu belgenin sunulması zorunlu olacak.

KİRA SÖZLEŞMESİ VE TAAHHÜTNAME ŞARTI

Kendi hissesi olmayanlar için başvuru yapılan arazilerde, kira sözleşmesi veya taahhütname istenebilecek. Hissedarların belirsiz olduğu durumlarda ise, tüm hissedarlarla yapılmış kira sözleşmesi veya taahhütname talep edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN