Tahıl ambarı şehirde, antibiyotik hasadı! Kilosu 150 TL’den satılıyor, onu gören hastalıklar kaçacak yer arıyor

Tahıl ambarı şehirde, antibiyotik hasadı! Kilosu 150 TL’den satılıyor, onu gören hastalıklar kaçacak yer arıyor

Havaların ısınması ile birlikte meyve ve sebzelerde de yoğun bir çalışma başladı. Tahıl ambarı şehirde ek gelir olsun diye bahçesine eken üretici, kilosunu 150 TL'den satıyor, doğal antibiyotikten büyük kazanıyor.

Tahıl ambarı Konya'da sebze ve meyve hastalığının yanı sıra farklı ürünlerde de hasat süreci devam ediyor. Ek gelirse ağlamak amacıyla bahçesinde farklı ürünler eken üretici, gözünü sarımsağı dikti. Doğal antibiyotik olarak kullanılan sarımsağın kilosu 150 TL'den satılıyor. Birçok sebze ve meyve üretiminde lider konumda yer alan Konya sarımsak üretiminde de adından söz ettiriyor.

HASAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Konya'nın geniş tarım arazilerinde yetiştirilen birbirinden farklı ürünler bulunurken bazen evinin bahçesinde bazen de geniş topraklarda yetiştirilen ürünler vatandaşa ek gelir kapısı oluyor. Cebime kazanç olsun diyerek toprağa ektikleri sarımsakları hasat etmeye başlayan vatandaşlar kilosunu 150 TL'den satıyor.

'Araban sarımsağı'nda hasat vakti: 70 bin ton rekolte bekleniyor - Son Dakika Yaşam Haberleri | Cumhuriyet

KİLO KİLO SATILIYOR

Her mevsim farklı ürünler toprakla buluşurken yaz aylarının gelmesi ile birlikte farklı ürünlerde toplanmaya başladı. Hasadı başlayan sarımsaklar mutfakların vazgeçilmez ürünleri arasında yer alıyor yerel pazarda en çok satılan ürünlerin başında sarımsak geliyor. Hem yaz aylarında hem de kış aylarında tüketilen sarımsaklar kilo kilo satılıyor.

Dünyadaki en eski kültür bitkilerinden biri olarak görülen sarımsak keskin aroması ve kendine özgü tadı ile birçok farklı hastalığa da çözüm oluyor. Bağırsakları temizlerken diyabetten kansere kadar pek çok farklı etki sağlamaktadır.

AB tescilli "Araban sarımsağı"nda hasat vakti

YEMEKLERİN VAZGEÇİLMEZ ÜRÜNÜ

Doğanın mucizevi ürünü yemeklerin vazgeçilmez lezzeti haline dönüşen sarımsak, halk arasında da doğal antibiyotik olarak bilinmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarayan sarımsak aynı zamanda enfeksiyonlara karşı korurken bakteri, mantar ve parazitleri de vücuttan uzak tutar. Bunun yanı sıra kan şekeri ve kolesterol gibi kan basıncı düzenleme ve karaciğer sağlığını destekleme gibi faydaları da beraberinde getiriyor.

Birçok kişinin severek tükettiği sarımsak üreticiye de ek gelir kapısı oluyor. Bazıları tarlalara bazıları da bahçelerine ekerek hasat ettiği sarımsakları pazarda, markette kilosu 150 TL'den satıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN