CHP'de bugün 21. Olağanüstü Kurultay gerçekleştirilirken yarışa tek aday olarak giren Özel, bin 171 oyla yeniden genel başkan oldu. Özel, geçerli sayılan oyların tamamını aldı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), partinin yönetimine kayyum atanma olasılığına karşı aldığı karar doğrultusunda, 21. Olağanüstü Kurultayı’nı bugün Ankara’da gerçekleştirdi.
"İrade Milletindir" sloganıyla toplanan kurultayda, mevcut Genel Başkan Özgür Özel tek aday olarak yarıştı ve yeniden CHP Genel Başkanlığına seçildi.
Kurultayda tek aday olan Özgür Özel, geçerli sayılan oyların tamamını alarak bir kez daha partinin liderlik koltuğuna oturdu.
Kesin olmayan sonuçlara göre, toplam 1.323 delegenin bulunduğu kurultayda 1.276 delege oy kullandı. Kullanılan oyların 105’i geçersiz sayılırken, 1.171 geçerli oyun tamamı Özgür Özel’in hanesine yazıldı. Bu sonuçla Özel, delegelerin açık desteğiyle yeniden genel başkanlık görevine getirildi.
İKİ ADAY DAHA VARDI
Kurultayda tek aday olması beklenen Özel’in dışında iki isim daha aday olacağını duyurmuştu. Bunlardan biri Antalya Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, diğeriyse 22’nci dönem (2002-2007) CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek’ti.
Uysal, adaylıktan çekilme kararını bugün X’ten duyurmuştu. Şimşek’in adaylık müracaatı da geç kaldığı gerekçesiyle divan tarafından kabul edilmemişti.
PARTİ MECLİSİ NASIL ŞEKİLLENECEK?
Delegeler genel başkanlıkla birlikte, parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu için oy kullanacak. Kurultayda kritik yarışın, 60 kişilik Parti Meclisi (PM) için yapılması bekleniyor.
"Bir Delinin Hatıra Defteri" ni bilir misiniz? Gogol'un tek perdelik ,tek kişilik meşhur eseri. Olup bitenin benzerliği ilginç değil mi ? Bizdeki de yeni versiyonu .Hani bazı filmleri tekrar çekerler ya. Bizim neyimiz eksik.
Yanıtla (0) (0)seçmen. Emanetçi başkanlığı devam ediyor.
Yanıtla (0) (0)Tek kelimeyle güldürmeyen "komedi"...
Yanıtla (2) (0)Hayırlı uğurlu olsun, yolunuz açık olsun
Yanıtla (0) (1)İlk perde tek adaylı Cumhurbaşkanlığı aday seçimi. İkinci perde tek adaylı parti başkanlığı seçimi. Tek adaylık nede olsa genlerinde var.Tek parti yönetiminin yaşayan tek partisi ne de olsa.
Yanıtla (6) (6)Bravo rakipleri yetişemedi 5 dakika ile. Veee tek başına seçildi. Yaşasın tek adam pardon yaşasın demokrasi.
Yanıtla (6) (6)Öncelikle Türkiye’ye,Cumhuriyete,demokrasiye,özgürlüğe,evrensel insan haklarına hayırlı olmasını temenni ederim.
Yanıtla (8) (3)Hayırlı uğurlu olsun. Yolumuz uzun. Tüm demokratlara selam olsun.
Yanıtla (7) (3)Hayırlı uğurlu olsun, Rabbim utandırmasın,Elazığ’dan selamlar.
Yanıtla (8) (3)