Fabrikadaki rehine krizi 9 saat sürdü

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ABD firması olan Procter and Gamble (P&G) fabrikasının ana binasını saat 15.00 civarında silahla basan bir kişi, 7 kişiyi rehin aldı. Fabrikadaki rehine krizi 9 saat sonra sona erdi. Saldırgan etkisiz hale getirildi. Rehinelerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bugün saat 15.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi, elinde silahla temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren ABD firması P&G’ye ait fabrikanın ana binasına girdi. Şüpheli iddiaya göre İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla fabrikadakileri rehin aldı.

8602646.jpg

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ayrıca fabrika önüne özel harekat polisleri yönlendirildi. Fabrikanın bulunduğu cadde araç ve yaya geçişine kapatıldı.

8603071.jpg

ÜSTÜNDE BOMBA OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Çitlerden atlayarak fabrikaya girdiği iddia edilen şahıs, üstünde bomba olduğunu da öne sürdü. Öte yandan, şahsın fotoğrafı da ortaya çıktı. Elinde tabanca bulunan şüphelinin "Kapılar açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm" yazısı önünde poz verdiği görüldü.

8602954.jpg

SALDIRGANIN KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Saldırganın alçı, boya, sıva ve bina dekorasyonu işleri yapan İbrahim Y. olduğu tespit edildi. İbrahim Y.'nin sosyal medya paylaşımında ise, "Bu saatten sonra sevdiklerimin yapacağı tek şey benim için Filistin'e dua ettikleri gibi dua etmektir" dediği ortaya çıktı.

REHİNE KRİZİ 9 SAAT SÜRDÜ

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde fabrikada 7 çalışanı rehin alan İbrahim Y., yaklaşık 10 saatin ardından ikna edilerek polise teslim oldu. Fabrikaya giren polis ekipleri İbrahim Y.’yi gözaltına aldı. Rehinelerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, endişeli bekleyişlerini sürdüren rehine yakınları şüphelinin teslim olduğunun açıklanmasının ardından büyük sevinç yaşadı.

8603683.jpg

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, olay yerinde yaptığı açıklamada operasyonla ilgili bilgi verdi. Söz konusu kişinin fabrikanın eski çalışanı olduğunu söyledi. Yavuz şahsın operasyonla "etkisiz hale getirildiğini", rehin alınan 7 kişinin ise kurtarıldığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN