Son dakika!.. İstanbul'da kamyon, çekici ve TIR'lara trafik yasağı: E-5'e TEM'e çıkanlara ağır ceza

Son dakika!.. İstanbul'da kamyon, çekici ve TIR'lara trafik yasağı: E-5'e TEM'e çıkanlara ağır ceza

Son dakika! İstanbul'da kamyon, çekici ve TIR'lara trafik yasağı geldi! E-5 , TEM otoyoluna çıkanlara ceza ağır olacak...

NESİBE GÖVEN ATALAY

İstanbul Valiliği, Kurban Bayramı tatili ve 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin aynı döneme denk gelmesi nedeniyle trafikte yaşanabilecek yoğunluğun ve olumsuzlukların en aza indirilmesi amacıyla bir dizi trafik tedbiri aldı.

İçişleri Bakanlığı'nın “Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri Talimatı” kapsamında alınan önlemler, ağır tonajlı araçların belirli gün ve saatlerde şehir içi trafiğe çıkışını sınırlamayı hedefliyor. İşte detaylar:

TRAFİĞE KISITLAMALAR GETİRİLDİ

TEM Otoyolu 15 gün ulaşıma kapanıyor | Ekonomi Haberleri

Kamyon, çekici, tır gibi ağır tonajlı araçların, 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 06:00’dan itibaren 16 Haziran 2024 Pazar günü saat 05:00’a kadar D-100 Karayolu, O-7 (Kuzey Marmara), O-3 (TEM) ve tüm bağlantı yolları ile İstanbul’un doğu çıkış yönünde seyretmelerine izin verilmeyecek. Bu karar, bayram tatili süresince şehirdeki trafik akışını rahatlatmayı amaçlıyor.

İSTİSNAİ DURUMLAR İÇİN ÖZEL İZİNLER

Bozulabilir gıdalar (yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri), canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, posta/süreli yayın, kurbanlık hayvanlar ve akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtlar için ise bazı istisnalar tanındı. Bu tür araçlar, ana arterler dışındaki güzergâhlarda seyredecek ve zorunlu hallerde ana arterlerde en kısa süreyle bulunacak şekilde hareket edecekler.

İstanbul'da TEM Otoyolu'nda trafik yoğunluğu yaşanıyor

DOĞU-BATI YÖNÜNDE KISITLAMA YOK

Ağır tonajlı araçların doğu-batı yönünde şehre girişleri konusunda herhangi bir kısıtlama getirilmedi. Bu sayede, şehir içi ve şehirler arası lojistik akışın devamlılığı sağlanmış olacak.

KAMUOYUNA DUYURU

İstanbul Valiliği, alınan bu tedbirlerin kamuoyunun bilgisine sunulduğunu ve herkesin bu kurallara uyması gerektiğini belirtti. Bayram tatili süresince trafik düzeninin sağlanması ve olası kazaların önlenmesi için vatandaşların da dikkatli ve duyarlı olmaları istendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN