Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine ilişkin değerlendirme: İki taraf da farklı şeyler söylüyor, sahiplenme yok

Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine ilişkin değerlendirme: İki taraf da farklı şeyler söylüyor, sahiplenme yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Erdoğan, İsrail-İran gerilimiyle ilgili "Şu anda İsrail farklı şeyler söylüyor, İran farklı görüşler ortaya atıyor. Sahiplenme yok ve konu ile ilgili akla ziyan olmayan açıklama da yok" değerlendirmesini yaptı.

İran ile İsrail arasındaki gerilime ilişkin açıklama yapan Erdoğan, tarafların farklı şeyler söylediğine vurgu yaptı. “İki taraf da farklı şeyler söylüyor, sahiplenme yok” diyen Erdoğan, ABD'nin politikasına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Herkes Filistin’in yanında yer alırken, ABD ne yazık ki İsrail’in yanında yer almak suretiyle duruşunu ortaya koyuyor. Zaten farklı bir şey beklemiyorduk” dedi.

yeni-proje-8-001.jpg
Erdoğan cuma namazı çıkışında sorulara yanıt verdi

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"(Irak ziyareti) Ziyaretimizi gerçekleştireceğiz. Günübirlik ziyaret. Önce Bağdat. Sayın cumhurbaşkanı ve başbakan ile görüşme sonrası Erbil ziyareti gerçekleştireceğiz. Kuzey Irak ve merkezi yönetimle ilgili sorunları görüşeceğiz. Irak Türkiye ilişkisini ele alacağız."

'AKLA ZİYAN OLMAYAN AÇIKLAMA DA YOK'

"Şu anda İsrail farklı şeyler söylüyor, İran farklı görüşler ortaya atıyor. Sahiplenme yok ve konu ile ilgili akla ziyan olmayan açıklama da yok. İran'ın açıklamalarında da bu doğru diyor diyemiyorsunuz, İsrail'e zaten hiç diyemiyorsunuz. BM Güvenlik Konseyi'nde de ABD açıklamasında İsrail yanında yer aldığını görüyoruz. Herkes Filistin'in yanındayken ABD İsrail'in yanında duruyor. Farklı bir şey beklemiyorduk. Bunu da çok açık net ortaya koydu."

Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in de Türkiye’yi ziyaret edeceğinin hatırlatılması üzerine, “İade-i ziyaret Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde önemli bir merhaledir. İlişkileri çok daha iyi bir konuma nasıl taşıyabiliriz, bunları görüşme fırsatımız olacak” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN