Son dakika: En düşük emekli maaşı açıkladı! Milyonlarca emekliye sürpriz olacak zam müjdesi

Son dakika: En düşük emekli maaşı açıkladı! Milyonlarca emekliye sürpriz olacak zam müjdesi

Son dakika! En düşük emekli maaşı belli oldu! Milyonlarca emekliye sürpriz olacak zam miktarı açıklandı! İşte açıklanan en düşük emekli maaşı...

Hükümet, emekli maaşlarının düşük kalmasının ardından, en düşük emekli maaşlarını artırmak için harekete geçti. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yapılan çalışmalar sonucunda en düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkarılacağını duyurdu. Bu düzenleme, vergi düzenlemesiyle birlikte Meclis'e sunulmuş durumda.

MİLYONLARCA EMEKLİYİ ETKİLEYECEK

Kamu işçisine zamlı maaş 15 Şubat'ta hesapta! Detaylar netleşti… - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Güler'in açıklamalarına göre, bu düzenlemeden toplamda 3 milyon 703 bin 788 emekli faydalanacak. Emekli maaşlarındaki artışın, 6 aylık dönemde bütçeye maliyetinin 33 milyar 200 milyon TL olacağı belirtildi.

Temmuz ayı başında açıklanan enflasyon rakamlarına göre, memur ve memur emeklilerinin maaş zam oranı yüzde 19,3, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı ise yüzde 24,73 olarak belirlenmişti. Ancak, kök aylığı 8 bin 383 TL'nin altında olan emekliler için zam oranı yüzde 0 olarak açıklanmıştı.

Memur maaş zammı için yaptığı hesap gündem olacak: SSK ve Bağ-Kur emekli zammının gerisinde kaldı! 'Her ay 2 bin 22 TL eksik aylık alacaklar…' - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Abdullah Güler, düzenlemeyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Yaşlılık, malüllük aylığı alan emeklilere 10 bin lira olan asgari ödeme tutarını 12.500 liraya yükseltiyoruz. Bu düzenlemenin toplamda şu anda 16 milyon 180 bin civarında olan toplam emekli sayımız içinde en düşük emekli aylığının 12.500 liraya tamamlanması halinde 2024 Temmuz-Aralık döneminde etkilenecek emekli sayısı 3 milyon 707 bin kişi. Bütçeye maliyeti de 33 milyar 200 milyon liradır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN