Davutoğlu'ndan AK Parti'ye katılacak iddialarına yanıt: Mitomanilere ayıracak vaktim yok

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, AK Parti’ye katılacaklarına ilişkin iddialara son noktayı koydu. Davutoğlu, "Mitomani sürekli yalan söyleyerek karakterini yalana ayarlayan kişi demek. 1 senedir hala aynı yalan haber.Biz bu partiyi başka yerlere eklemlenmek için kurmadık. Gelecek Partisi kimseye vagon olmak için kurulmadı. Herkesle görüşürüz bu başka konu ama yolumuza devam edeceğiz. Bu iddialar mitomanidir." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti heyeti, Gelecek Partisi'ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası yapılan basın açıklamasında, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Dervişoğlu, ekonomiye, Can Atalay'ın tutukluluğuna ve Instagram yasağına değindi. Çiftçilerin ürettiklerinin karşılığını alamadığına, bankaların yüksek oranda kâr elde ettiğini ifade eden Dervişoğlu, "Hukusuzlukların üstünü örtmemeliyiz. Bununla mücadele etmeliyiz. Sayın Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'na da bu görüşme nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.

gek.jpeg

AK Parti'ye geçeceği iddia edilen milletvekilleri hakkında da yöneltilen soruyu cevaplayan Dervişoğlu, "İstifa meselesine gelecek olursak; biz de sizin gibi bazı duyumlar alıyoruz. Gidebilirler. İYİ Parti'den birileri gitmiyor, bağımsız milletvekili pozisyonunda olan kişiler gidiyor. Biliyorsunuz biz, partimizden istifa eden kişilere ilişkin olumsuz beyanetlarda hiçbir zaman bulunmadık. Bundan sonra da bu tavrımızı değiştirecek değiliz" dedi.

Dervişoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Gelecek Partisi'ni kendimizden uzak görmüyoruz. Sayın Davutoğlu'nun ev sahipliği için teşekkür ediyorum.

Üreten herkesin zarar ettiği ama bankaların kar ettiği bir ülkede yaşıyoruz maalesef.

AYM'nin kararının uygulanmadığı yerde TBMM zor durumdadır. Aymaz bir durum söz konusudur. Can Atalay mecliste yemin edip o sıralarda oturmalıdır. Bu zamana kadar uygulanan yanlış kararlara son verilip hakkın teslim edilmesi gerekiyor.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

(Can Atalay meselesi) Hukuki hiyerarşi yok. Hukuk siyaset uzerinde baskı aracı olarak kullanılmaya başlandı. Hukuk belli kesimin elinde keskin bir kilic haline gelirse işlemez.

(Instagram yasağı) Yasaklara tümüyle karşıyım, 1 hafta instagram kapalı kaldı. İktidarda olmak tahammül gerektirir.

(Gelecek Partisi AK Parti’ye katılacak iddiaları) Mitomani sürekli yalan söyleyerek karakterini yalana ayarlayan kişi demek. 1 senedir hala aynı yalan haber. Bunların utanması da yok. Mitomanilere ayıracak vaktim yok.

Biz bu partiyi başka yerlere eklemlenmek için kurmadık. Gelecek Partisi kimseye vagon olmak için kurulmadı. Herkesle görüşürüz bu başka konu ama yolumuza devam edeceğiz. Bu iddialar mitomanidir.

AK Parti ile ilişkimiz nedir onu da açıklayacağım. AK Parti bana hiç de uzak degil. O geniş muhafazakarların tedirginliğini çok iyi görüyorum ve ne gerekiyorsa yaparım. Erdoğan ile ciddi görüş ayrılıklarımız olduğu icin yollarımız ayrıldı. AK Parti kitlelerinin içindeyiz çok büyük memnunsuzluk ve heyecansızlık var."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN