Siz uyurken kaslarınız çalışacak! 1 kaşık bu peynirden yiyin yeter

Siz uyurken kaslarınız çalışacak! 1 kaşık bu peynirden yiyin yeter

Uzmanların önerisiyle sofralardan eksik edilmemesi gereken lor peynirinin sağlık açısından sayısız faydası bulunuyor. Siz uyurken kaslarınız çalışacak… işte detaylar

Lo peyniri, Bağışıklık sistemi zayıf kişilerden sporculara, diyet yapanlardan tansiyon hastalarına kadar geniş bir yelpazede tercih edilen lor peyniri, içerdiği serum protein sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlıyor. Beslenme ve Fitoterapi Uzmanı Gizem Keservuran, lor peynirinin sadece börek ve makarnalarda değil, günlük beslenme rutininde de yer alması gerektiğini vurgulayarak, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve hastalıklardan korunma konusunda lor peynirinin önemine dikkat çekiyor.

img-9192.jpeg

Keservuran, lor peynirinin içeriğinde bulunan protein, kalsiyum, mineral ve vitaminlerle vücut için oldukça önemli bir besin kaynağı olduğunu belirtiyor. Özellikle inek peynirinden elde edilmesine rağmen antijenik proteinleri içermeyen lor peynirinin, içerdiği serum protein sayesinde yumurta alerjisi olan kişiler için önemli bir protein kaynağı olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, lor peynirinin yüksek oranda mineral ve vitamin içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu daha dirençli hale getirdiğini ve diyet yapan kişiler için de ideal bir tercih olduğunu vurguluyor.

Gut gibi protein fazlasının zarar verebileceği hastalıklara sahip olanların aşırıya kaçmamaları gerektiği konusunda uyarıda bulunan Keservuran, lor peynirinin özelliklerini de şu şekilde sıralıyor: Lor peynirinin yumuşak bir yapıya sahip olmasına rağmen hafif bir tada ve bazen tuzlu bir lezzete sahip olduğunu belirtiyor. Taze lorun dişlerde gıcırdadığını ve her yaştan kişiye uygun olduğunu ekliyor. Ayrıca, lor peynirinin tuzlu ve tuzsuz olmak üzere iki çeşidi bulunduğunu ve içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde birçok kemik hastalığına faydalı olduğunu belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN