SGK uzmanı Özgür Erdursun hesapladı: Gerçek emekli maaşı şoke etti!

SGK uzmanı Özgür Erdursun hesapladı: Gerçek emekli maaşı şoke etti!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) rakamlarını değerlendiren SGK uzmanı Özgür Erdursun, TÜİK'in verilerini bile doğru kabul etsek bugün en düşük emekli maaşının ne kadar olması gerektiğini açıkladı. İşte detaylar...

Temmuz enflasyonunun açıklanmasıyla memur ve emeklilerinin zamlı maaşları hesaplara yatmaya başlayacak. Zamlı maaşı 10 bin TL'nin altında kalan emekliler için yeni düzenleme yapılıyor.

HalkTV'de yer alan habere göre, AK Parti yönetiminin yaptığı hazırlık çalışmasında son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. Bu düzenlemenin gerçekleşmesi için yasa düzenlemesi gerekiyor. Yasa çalışması TBMM'de yürütülürken kesin rakam belli olacak.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLMALI?

Sosyal güvenlik (SGK) uzmanı Özgür Erdursun, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Hükümet erken seçim yokken hükümet de erken seçim konuşuyor. Büyük ihtimalle bir düzenlemeye gidecekler. 12 bin TL, 12 bin 500 TL aralığında bir rakam olacağını düşünüyorum. Ancak bu da yeni bir problem yaratacak.

Daha yüksek primle çalışmış, daha yüksek prim günü olan kişi de 12 bin 500 TL alıyor, 6 bin 500 TL hak etmiş kişiye de siz 12 bin 500 TL vereceksiniz.

Her geçen artışla beraber en düşük aylık alanların sayısını artıracaksınız. Öyleyse yatırılan primlerin ne önemi var?

Şu anda Türkiye'de iğneden ipliğe her şey gerçek değerini buldu. Emekli aylıkları hariç. İstediğiniz kadar oransal artış yapın hiçbir işe yaramaz.

2008'de hesaplama sistemi değişmeseydi, TÜİK'in verilerini bile doğru kabul etsek bugün en düşük emekli aylığı 31 bin 800 TL olacaktı. İki problemimiz var: Hesaplama sistemi ve TÜİK."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN