Şeyda Yılmaz'ın eşi saldırıyı polis telsizinden öğrendi: Başımdan aşağı kaynar sular döküldü

Şeyda Yılmaz'ın eşi saldırıyı polis telsizinden öğrendi: Başımdan aşağı kaynar sular döküldü

Ümraniye'de şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz'ın eşi Semih Yılmaz, yaşadığı büyük acıyı ilk kez anlattı. Yılmaz, eşi hakkında yaptığı açıklamada, Şeyda'nın şehit olduğu haberini telsiz anonsuyla öğrendiğini söyledi. Olayın yaşandığı gece telsizden "Dudullu Polis Merkezi’ndeki polis yaralandı." anonsu geçildiğini belirten Yılmaz, "Hemen eşimi aradım. Açmadı, çok merak ettim. Vurulan polisin eşi olduğunu silah arkadaşlarımdan öğrendiğimde başımdan aşağı kaynar sular döküldü." dedi.

Ümraniye'de Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin 26 suç kaydı bulunması ve olay sonrası çöp poşetiyle adliyeye sevk edilmesi, kamuoyunda yankı uyandırmıştı. Şeyda Yılmaz’ın ise Sivas’taki babaevine taziye ziyaretleri devam ediyor. Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz, saldırıyı telsiz anonsuyla öğrendiğini anlattı.

Taziyeleri kabul eden şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın polis memuru eşi Semih Yılmaz, olayın yaşandığı günden bugüne kadar zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Çok üzgün olduğunu dile getiren Yılmaz, “Sözün bittiği yerdeyiz. İlk haberi aldığımdan bu zamana kadar yaşadığım ve yaşadığımız şeyler çok zor. Tüm ülke arayarak, mesaj atarak destek oldu. Herkes dua ettiğini, ağladığını söyledi. Vatan sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

“BAŞIMDAN AŞAĞI KAYNAR SULAR DÖKÜLDÜ”

Yılmaz, olayın yaşandığı gün kendisinin de görevde olduğunu belirterek, “Biz aynı vardiyada çalışıyorduk. 17.15’te evden çıktım. Yanlış hatırlamıyorsam, 22.00 ya da 23.30 gibi telsiz sesi duydum. ‘Dudullu Polis Merkezi’ndeki polis yaralandı’ diye, hemen eşimi aradım. Açmadı, çok merak ettim. Oradaki silah arkadaşlarıma ben burada duramıyorum, beni götürün dedim. Yolda giderken silah arkadaşım, ‘kardeşim vurulanlardan birisi de senin eşinmiş’ dedi. Öyle olunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ne yapacağımı bilemedim.” diye konuştu.

Haberi aldıktan sonra hemen hastaneye geçtiklerini anlatan Semih Yılmaz, “Hastanede de diğer silah arkadaşlarım hep yanımdaydı. Müdürlerimiz geldi. Çok dua etik. O, şehit olmayı çok istiyordu. Birkaç kez biz aramızda konuşmuştuk. Önce ben olayım, sonra sen olursun diye. Öyle aldım haberini...” diye konuştu.

“TÜM ÜLKE OLDUĞU GİBİ BEN DE ÇOK SİNİRLİYİM”

Yılmaz, zanlı hakkında devletin gerekeni yapacağına inandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

“O konu benim için farklı bir boyut, o konuda pek bir şey diyemiyorum. Tüm ülke olduğu gibi ben de çok sinirliyim. Belki söylenecek çok söz var ama devletimizin gereğini yerine getireceğine inancım tam. Başka Şeyda'lar şehit olmasın, başka anaların, babaların, eşlerin, çocukların canı yanmasın. Devletimizden bunu diliyorum. Bu suç makinelerine karşı biraz daha dikkatli olunmasını talep ediyorum. Dediğim gibi ben yandım, başka ailelere ateş düşmesin.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da Dudullu Polis Merkezi’nde motosiklet hırsızlığıyla ilgili gözaltına alınan, hakkında 26 ayrı suç kaydı olduğu öğrenilen Yunus Emre Geçti polis merkezinden kaçmış, görevli polis memurları K.H.S. ile Şeyda Yılmaz şüpheliyi yakalamak için peşine düşmüştü.

Şüpheli Yunus Emre Geçti, kısa süreli kovalamaca sonucu yakalanmış ve bu sırada arbede çıkmıştı.

Zanlının polisin silahını alarak ateş etmesi sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olmuş, polis memuru K.H.S. ile şüphelinin annesi P.G. yaralanmıştı.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilen şüpheli, kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme suçundan tutuklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN