Sertab Erener'den sokak hayvanları yasasına tepki

Sertab Erener'den sokak hayvanları yasasına tepki

Şarkıcı Sertab Erener, dün akşam İstanbul'da verdiği konserinde, TBMM'ye sunulan ve büyük tepki çeken sokak hayvanları yasasına sert bir şekilde karşı çıktı. Erener, "Bu yasa tasarısı kabul edilirse, bunun vebali hepimizin üzerinde olacak. Bizler, bu kadar acıyı kaldıramayız. Lütfen duyarlı olalım ve bu yasa tasarısına karşı sesimizi yükseltelim. Sahiplendirme ve kısırlaştırma gibi konularda sosyal sorumluluk sahibi olalım. Unutmayalım, bu yasa çalışmayacak ve büyük bir kaosa yol açacak." dedi.

Şarkıcı Sertab Erener, BtcTurk Vadi Açıkhava'da verdiği konserde, AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu sokak hayvanlarıyla ilgili kanun teklifine sert tepki gösterdi. Konser, sokak hayvanları konusundaki farkındalığı artırmak için kısa bir film gösterimiyle başladı.

Erener daha sonra, sokak hayvanlarının barınmasını ve sahiplenmesini sağlayan Kurtaran Ev Derneği Başkanı Onur Boltürk'ü sahneye davet etti.

Onur Boltürk, sahneye barınma ve bakımını yaptığı köpeklerle geldi ve şunları söyledi:

"Bugün maalesef sokak hayvanlarını barınaklara hapsetmeyi ve öldürmeyi amaçlayan bir yasa tasarısı Meclis'e sunuldu. Kurtaran Ev olarak, sokaktaki tüm canlıların yaşam hakkını savunan ve onların sesi olan gönüllüler olarak burada bulunuyoruz. Bu yasa tasarısı, toplanan sokak hayvanlarının barınaklarda uzun süre tutulmasını ve gerekirse öldürülmesini öngörüyor.

Senelerdir yapılmayan kısırlaştırma çalışmaları ve kontrolsüz üreme sonucu oluşan bu sorunun çözümü, hayvanları öldürmek değil, kısırlaştırmayı yaygınlaştırmak, sahiplendirmeyi teşvik etmek ve üretimin önüne geçmektir. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler el ele vererek bu sorunu çözebilirler. Biz bu sorunun altından öldürerek ve hapsederek değil, yaşatarak kalkabiliriz. Unutmayalım, bu hayvanlar da tıpkı bizler gibi yaşama hakkına sahip. Lütfen onları 'Uyutma Beni' diye yalvarmaya zorlamayalım."

Sertab Erener de Boltürk'ün ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bu yasa tasarısı kabul edilirse, bunun vebali hepimizin üzerinde olacak. Bizler, bu kadar acıyı kaldıramayız. Lütfen duyarlı olalım ve bu yasa tasarısına karşı sesimizi yükseltelim. Sahiplendirme ve kısırlaştırma gibi konularda sosyal sorumluluk sahibi olalım. Unutmayalım, bu yasa çalışmayacak ve büyük bir kaosa yol açacak. Uykusuz geceler bizi bekliyor. Lütfen siz de ses olun!"

Erener ve Boltürk'ün bu sözleri, konser izleyicileri tarafından büyük bir alkışla karşılandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN