Şenyaşar ailesinin avukatından tahliye isyanı: Fadıl’ı 6,5 yıl tutuyorsanız diğerlerini de tutun

Şenyaşar ailesinin avukatından tahliye isyanı: Fadıl’ı 6,5 yıl tutuyorsanız diğerlerini de tutun

Eski AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınlarının Şenyaşar ailesine yönelik silahlı saldırılarıyla ilgili davada tüm tutuklular tahliye edildi. Saldırıların failleri Enver Yıldız, Celal Yıldız ve Mikail Şimşek hakkında, tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurularak verilen tahliye kararını “haksız” bulan Şenyaşar ailesinin avukatı Hidayet Enmek, “Tahliye kararı Fadıl açısından bizi sevindirdi. 3 kişiyi katleden diğer 3 sanığın tahliyesi ise tabii ki endişe yaratıyor.” dedi.

SEDA İNCİRKUŞ

Eski AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve yakınları, 2018’de, genel seçime yönelik esnaf ziyareti sırasında Şanlıurfa’da yaşayan Şenyaşar ailesinin iş yerine girdi. Taraflar arasında çıkan sözlü tartışma sonucunda Milletvekili Yıldız’ın yakınları, Şenyaşar ailesinin üyelerine silahla saldırdı. Adil ve Celal Şenyaşar kardeşler ile Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız olay yerinde vuruldu.

Hastaneye kaldırılan oğullarını görmeye gelen baba Hacı Esved Şenyaşar ve yaralılardan Celal Şenyaşar, Milletvekili Yıldız’ın yakınlarının hastanede de silahlı saldırı gerçekleştirmesi üzerine hayatını kaybetti.

DAVA 21 ŞUBAT 2025’E ERTELENDİ

Adı geçen 4 kişinin ölümünün ardından açılan davada 4’ü tutuklu toplam 30 kişi yargılanıyor. Dün görülen 8. duruşmaya, Mehmet Şah Yıldız’ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Fadıl Şenyaşar ile diğer tutuklu sanıklar Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Mütalaasını açıklayan savcı, tutuklu tüm sanıkların tahliyesini ve kovuşturmanın genişletilmesini talep etti. Savcının talebini kabul eden mahkeme, davayı 21 Şubat 2025’e erteledi.

‘FADIL’IN TUTUKLULUĞU HUKUKA AYKIRIYDI’

Tahliyeyi KARAR’a değerlendiren Şenyaşar ailesinin avukatlarından Hidayet Enmek, 6 buçuk yıldır tutuklu olan Fadıl Şenyaşar’ın 5’inci yıldan sonra hâlâ tutuklu kalmasının hukuka aykırı olduğunu yineleyerek, “Bugün verilen tahliye kararı Fadıl açısından bizi sevindirdi. Ailesinin, özellikle Emine annenin haykırışının, gözyaşlarının dinmesi anlamlı ve değerli. Öte yandan kendi ailesinden 3 ferdi kaybeden Fadıl’la, 3 kişiyi katleden diğer 3 sanığın da tahliyesi tabii ki endişe yaratıyor.” şeklinde konuştu.

EN ÇOK TUTUKLU KALAN FADIL ŞENYAŞAR

Avukat Enmek, tarafların aynı gerekçeyle, tutukluluk süreleri göz önünde bulundurularak tahliye edilmelerinin haksızlık olduğu savundu. Enmek, “En çok tutuklu kalan Fadıl Şenyaşar’dı. Mahkeme bu gerekçeyi diğer sanıklar için de kullandı. Fadıl’ı 6,5 yıl tutuyorsanız diğer sanıkları da tutun.” eleştirisinde bulundu.

‘GÖRÜNTÜLERİ PROFESYONELCE ÇALDILAR’

Enver Yıldız, teslim olduktan sonra Eylül 2019’da; Mikail Şimşek ve Celal Yıldız ise Nisan 2023’te tutuklanmıştı. Mikail Şimşek ve Celal Yıldız’ın tutuklanma sürecini anlatan Avukat Enmek, “Hastanedeki güvenlik kamerası görüntüleri failler tarafından profesyonelce çalınmıştı. Gizli tanık, hastane personeli ve olaya müdahale etmek için gelen kolluk görevlilerinin beyanları doğrultusunda, Hacı Esved Şenyaşar’ın faillerinin Celal Yıldız ve Mikail Şimşek olduğuna yönelik iddianame düzenlenerek tutuklama kararı verilmişti. Bu durum hâlâ araştırılıyor.” hatırlatmasını yaptı.

‘AKLANMA OLARAK GÖRMÜYORUZ’

Tahliye kararının aklanma anlamına gelmediğini vurgulayan Avukat Enmek, “Bu kişilerin ve varsa cinayetlere iştirak eden ya da doğrudan içinde bulunan diğerlerinin cezalandırılması için hukuki mücadeleye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

EMİNE ŞENYAŞAR OĞLUNA KAVUŞTU

6,5 yıldır hukuk mücadelesi veren; önce Şanlıurfa Adliyesi önünde, daha sonra Adalet Bakanlığı ve TBMM önünde adalet nöbeti tutan anne Emine Şenyaşar, sağlık problemleri nedeniyle duruşmaya katılamadı. Önceliklerinin Fadıl Şenyaşar'ın hukuki durumu ve Emine Şenyaşar’ın gözyaşlarını dindirmek olduğunu ifade eden Avukat Hidayet Enmek, “Dosyanın avukatları olarak karşı tarafın tahliyesine itirazla ilgili daha sonra görüşeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN