Şemsiyesiz çıkan çorabına kadar ıslanacak! Prof. Dr. Orhan Şen'den sel uyarısı: İstanbul, Konya, Samsun, Kütahya...

Şemsiyesiz çıkan çorabına kadar ıslanacak! Prof. Dr. Orhan Şen'den sel uyarısı: İstanbul, Konya, Samsun, Kütahya...

Aşırı sıcak havalar etkisini kaybederken meteorolojik kaynaklardan yağmur uyarıları gelmeye başladı. Bu kapsamda Prof. Dr. Orhan Şen, sel uyarısında bulundu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Son yılların en sıcak yaz mevsiminden birini yaşarken Türkiye’de bazı iller resmen sıcaklık rekorları kırdı. Ağustos ayının sonuna gelişmesiyle beraber sıcaklıklar az da olsa etkisine kaybetmeye başladı lakin bu defa da sel uyarıları yapıldı. Meteorolojik kaynaklar dün itibariyle başta İstanbul olmak üzere birçok işaret ederek yağışlara dikkat çekti. Uyarı yapan isimlerden biri de Prof. Dr. Orhan Şen oldu.

4.jpg

YAĞIŞLAR ETKİSİNİ GÖSTERECEK

Orhan Şen, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Marmara, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Doğu Karadeniz, Kütahya, Konya, Çankırı, Ordu, Samsun, Kars, Ardahan çevreleri yağışlı. Sıcaklıklar ortalamada devam edecek ülkede GDA dışında aşırı sıcak yok. İstanbul öğlen yağışlı 30 C. İzmir 33 Antalya yağmurlu 31 Ankara 31 C.

Marmara’nın kuzeyinde, Batı Karadeniz üzerinde bulunan Alçak Basınç merkezi İstanbul’a 4-5 gün daha gök gürültülü yerel sağanak yağışları oluşturacak. Bu yağışlar betonlaşmış şehirde ani su baskınlarına neden olabilir. Şemsiyesiz dışarı çıkmayın Yağışın olacağı bölgeyi soruşturun.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN