Sahte diplomalı belediye çalışanına hapis cezası

Sahte diplomalı belediye çalışanına hapis cezası

Antalya Konyaaltı Belediyesi'nde çalışan Çiğdem B., sahte diploma ile fazla maaş alarak 567 bin TL zimmetine geçirdiği gerekçesiyle 3 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 625 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Antalya Konyaaltı Belediyesi'ne bağlı şirkette görevli Çiğdem B., sahte diploma kullanarak yüksek maaş aldığı ve toplam 567 bin TL'yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla yargılandı.

Soruşturma ve bilirkişi raporları, Çiğdem B.'nin sahte diplomayla fazla maaş aldığını ve bu yolla zimmetine para geçirdiğini ortaya koydu.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelinin lisans diplomasının sahte olduğunu ve maaş farklarının bu yüzden oluştuğunu belirtti. Çiğdem B., suçlamaları reddetti ve beraatini talep etti. Mahkeme, Çiğdem B.'yi kamu kurumunu dolandırma suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 625 bin TL para cezasına çarptırdı. Karara itiraz eden Çiğdem B., işinden ayrıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN