Sağanak yağış etkili oldu: İstanbul barajlarına su gelmeye başladı

Sağanak yağış etkili oldu: İstanbul barajlarına su gelmeye başladı

İstanbul'da dün etkili olan sağanak yağış ile barajlar bir miktar dolmaya başladı. Dün yüzde 16,18 olan barajların genel doluluk oranı bugün yüzde 0,25'lik artışla yüzde 16,43 seviyesine çıktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, pazartesi ve çarşamba günleri de kente sağanak yağışın hakim olması bekleniyor.

Dünya bu yıl en sıcak yazını yaşarken eylül ve ekim aylarında da sıcaklık rekorunu sürdürdü. Küresel ısınma ve kuraklık nedeniyle İstanbul'da yağışlar azalırken barajlar son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. Öyle ki, geçtiğimiz günlerde İstanbul'un en önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı'nın ortasına vatandaşlar sandalye çekerek keyif yaptı.

İstanbul'da dün etkili olan sağanak yağış ile aylardır düşüşte olan barajlardaki su seviyesi yükseldi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından açıklanan verilere göre Cumartesi günü (dün) yüzde 16,18 olan barajların genel doluluk oranı bugün 0,25’lik artışla yüzde 16,43 seviyesine çıktı. Barajların doluluk oranı sınırlı olarak yükselse de su krizi tehlikesi devam ediyor.

12 Kasım İstanbul barajlarının doluluk oranları ise şu şekilde:

Su miktarı Ömerli Barajı'nda yüzde 34,66, Darlık Barajı'nda yüzde 26,62, Elmalı Barajı'nda yüzde 18,52, Terkos Barajı'nda yüzde 8,06, Alibey Barajı'nda yüzde 15,56, Büyükçekmece Barajı'nda yüzde 4,29, Sazlıdere Barajı'nda yüzde 2,34, Istrancalar Barajı'nda yüzde 18,28, Kazandere Barajı'nda yüzde 6,29, Pabuçdere Barajı'nda yüzde 2,72 olarak ölçüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre İstanbul’da yarın (pazartesi) ve çarşamba günleri de sağanak yağış bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN