Plakası iddianamede yer almamıştı: Sinan Ateş cinayetinde tetikçinin kaçırıldığı çakarlı araç görüntülendi

Plakası iddianamede yer almamıştı: Sinan Ateş cinayetinde tetikçinin kaçırıldığı çakarlı araç görüntülendi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı'nın kaçırıldığı aracın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, koruma tahsisli ve "çakarlı" aracın Plaka Tanıma Sistemi'ne (PTS) takıldığı görüldü. Aracın plakasının iddianamede hiçbir şekilde yer almaması dikkat çekmişti.

30 Aralık 2022’de Ankara'nın Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in tetikçisi Eray Özyağcı’nın kaçırıldığı aracın detaylarına ilişkin görüntüler gün yüzüne çıktı. T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, koruma tahsisli ve "çakarlı" olduğu görülen aracın PTS kayıtlarına yansıyan görüntüleri, tetikçinin azmettirici olarak gösterilen Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel tarafından kaçırıldığını ortaya koydu.

TETİKÇİNİN KAÇIRILMASI

Cinayet sonrasında Özyağcı'nın, kurye Vedat Balkaya tarafından Gölbaşı’na getirildiği ve buradan Demirbaş ile Yüksel'in "çakarlı" araçlarına bindiği belirlendi. Gölbaşı'ndan İstanbul’a doğru hareket eden aracın, 30 Aralık günü saat 18.34’te Mevlana Bulvarı’ndan Gölbaşı istikametine doğru ilerlediği görüntülere takıldı. Ardından araç, saat 18.47’de Gölbaşı’ndaki köpek çiftliği kamerasında göründü. Bu süreçte tetikçinin kısa süreliğine saklandığı ve ardından İstanbul istikametine hareket ettikleri tespit edildi.

dfh4dfh4.jpg

GÜZERGAH DEĞİŞİKLİĞİ

Aracın Bolu’ya ulaşıp, Kocaeli'de kurye Balkaya’nın yakalanmasının ardından tekrar Bolu’ya döndüğü tespit edildi. PTS kayıtlarına göre, Bolu’da araçtan inen tetikçi Özyağcı bir süre burada saklandı. Demirbaş ve Yüksel ise İstanbul yönüne ilerleyip Kurtköy’deki bir otelde konakladı. Sabah saatlerinde tekrar Bolu’ya gelip tetikçiyi alan ikili, İstanbul’a döndü ve burada Özyağcı’yı bırakarak Ankara’ya yöneldi.

Soruşturmada adı geçen Avukat Serdar Öktem'in, tetikçinin Bolu’da bırakılmasından birkaç saat sonra plakalı aracıyla bölgeye ulaştığı tespit edildi. Aynı bölgede Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı da plakalı aracıyla kameralara yakalandı. İki ismin peş peşe Bolu’da görüntülenmesi, soruşturma kapsamında dikkat çekici bir detay olarak öne çıktı.

AYŞE ATEŞ PLAKANIN PEŞİNE DÜŞMÜŞTÜ

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, ifadesinde plakası 06 AT 5021 olan koruma tahsisli aracın kime ait olduğunun, hangi güzergahlardan geçtiğinin ve kimler tarafından kullanıldığının PTS ile belirlenmesini talep etti. Ayrıca, olayın organizasyonunu ortaya koyan detayların gözden kaçırılmaması gerektiğine dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN