Pazarda gören yakasına yapışıyor, coğrafi işaretli lezzette hasat vakti! 25 TL’den satılıyor, ipe geçirilip balkona asılıyor

Pazarda gören yakasına yapışıyor, coğrafi işaretli lezzette hasat vakti! 25 TL’den satılıyor, ipe geçirilip balkona asılıyor

İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmiyor, pazarda gören yakasına yapışıyor. Coğrafi işaretli lezzette hasat dönemi geldi çattı. Kilosu 25 TL'den satılıyor yaz kış tüketmek isteyen ipe geçirip balkonu asıyor. İşte tüm detaylar…

Meyve ve sebzeleri insan sağlığına faydaları saymakla bitmiyor. Doğru miktarda ve düzenli tüketimde birçok farklı faydayı da beraberinde getiren sebze ve meyvelerde hasat dönemi hızla devam ediyor. Kayseri'de yetiştiriliyor toprağın bütün faydasını insan vücuduna ekliyor. Kilosu 25 TL'den satılıyor herkes almak için sıra bekliyor. İşte tüm detaylar…

COĞRAFİ TESCİLLİ LEZZETTE HASAT VAKTİ

Kayseri'nin Yamula ilçesinde yetiştirilen patlıcanlar, dalından tek tek toplanıyor kilosu 25 TL'den satılıyor. Göre halka tarafından büyük ilgi gören bu lezzet çarşıda pazarda yok satıyor. Sağlık açısından birçok farklı hastalığa deva olan Yamula patlıcanına her geçen gün ilgi de artıyor.

Tescilli patlıcan kadınlara kazanç kapısı oluyor | TRT Haber Foto Galeri

Geçtiğimiz senelerde 5 ile 10 TL arasında satılan Patlıcanlar Bu yıl 25 ila 35 TL arasında değişen fiyatlarla pazardaki yerini alıyor. Aslında birkaç ay boyunca devam eden Yamula patlıcanının lezzetine de denecek söz bulunmuyor.

Tescilli patlıcan bir asırdır kadınlara kazanç kapısı oluyor - Son Dakika Haberleri

PATLICANIN FAYDALARI NELERDİR?

Yüksek lif içeriğine sahip olan patlıcan bağırsak düzenini desteklerken doğru tüketildiğinde günlük lif ihtiyacının önemli bir kısmını karşılamaktadır. İçerisinde fenoloik bileşiklerin bulunması kemik sağlığını güçlendirmeye yardımcı olurken kalsiyum ve demir içeriği ile kemik erimesi ve aneminin düzelmesine katkı sağlar.

B6 ve C vitaminleri ile potasyum içeren patlıcan kalp sağlığını desteklemektedir. Düzenli tüketilmesinde kötü kolesterol düzeyini de dengeler. Kansere yakalanma riskini büyük ölçüde azaltan polifenoller patlıcan içerisinde de fazlasıyla bulunuyor. Patlıcanın dış kabuğunda yer alan nasunin beyin hücrelerini olası zararlardan korumaktadır.

İştah azaltan ve tokluk hissi sağlayan patlıcan kilo vermek isteyenlerin de vazgeçilmez ürünü haline dönüşüyor. Karaciğeri belirli toksinlerden koruyan bu ürün karaciğer sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir.

Patlıcan kurutma işi Nazilli'de 600 ailenin geçim kapısı - Yaşam Haberleri

PATLICAN SAPININ FAYDALARI NELERDİR?

Birçok kişinin çöpe attığı patlıcan sapının faydaları da saymakla bitmiyor. Patlıcan sapında yer alan mineral ve vitaminler sağlık üzerinde olumlu etkiler sağlamaktadır. C, B1, B2 ve A vitaminleri açısından zengin olan patlıcan saç sağlığı, hemoroid ve cilt sağlığı konularında da yardımcı olmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren patlıcan sapı sindirim sisteminin düzenlenmesine de katkı sağlamaktadır.

İçerdiği doğal nikotin ile birlikte sigarayı bırakmak isteyenlere yardımcı olan patlıcan Demir kaynağı olmasının yanı sıra yorgunluk gibi durumların üstesinden gelmesine de destek olur. Antioksidan yapısı ile birlikte vücuttaki toksinlerin atılmasına destek sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN