Patronun hamile çalışanına o sözü 15,6 milyon TL'ye mâl oldu! Çok fazla duygusal davranmakla eleştirildi

Patronun hamile çalışanına o sözü 15,6 milyon TL'ye mâl oldu! Çok fazla duygusal davranmakla eleştirildi

Hamile olduğu dönemde patronunun sürekli fazla duygusal olduğunu söylemesine sinirlenerek şirkete dava açan kadın, 15,6 milyon TL tazminat kazandı. İşte detaylar...

İngiltere'de bir kadın, hamile olduğu dönemde iş yerinde patronunun yaptığı eleştiriler sonrası açtığı davada 350 bin sterlin kazandı.

DUYGUSAL DAVRANMAKLA ELEŞTİRİLDİ

Eskiden çalıştığı yiyecek içecek firmasında patronunun kendisine hamile olduğu için ayrımcılık uyguladığını savunan Nicola Hinds, şirkete dava açmıştı.

Patronlardunyasi'nda yer alan habere göre, 37 yaşındaki muhasebe uzmanı, hamileliğinin son döneminde iş yükünden şikayet ettiği için patronu tarafından 'çok fazla duygusal davranmakla' eleştirilmişti.

Patronunun kendi sağlığını önemsemediğini belirten Nicola Hinds, ilk başta 67 bin sterlin tazminat kazanmıştı.

156 MİLYONLUK TAZMİNAT

İş yerlerinin hamile ve yeni anne olmuş kadınlara daha duyarlı davranması gerektiğini savunan Nicola Hinds'e verilecek tazminat miktarının 350 bin sterlini (15,6 milyon TL) bulacağı bildirildi.

Hakim de yöneticilerin kadınlara karşı aşağılayıcı dil kullanamayacağına hükmetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN