Paris'i Maldivler'i bırakın, burası muhteşem! Mutfağı ve tarihiyle mest ediyor

Paris'i Maldivler'i bırakın, burası muhteşem! Mutfağı ve tarihiyle mest ediyor

Eğer yurt dışı seyahat planınız varsa Paris’i Maldivler’i bırakın, burası muhteşem. Hem tarihi güzellikleri hem de mutfağıyla mest eden bu yere gidince adeta büyülenmiş gibi hissedeceksiniz…

Tatil için farklı rotalar arıyor, alışılmışın dışına çıkmak istiyorsanız kültürel ögeleri ve nostaljik arabalarıyla ön plana çıkan Küba’ya bir şans vermelisiniz. Özellikle kıpır kıpır müzik ve danslarıyla enerji dolduran Küba’da mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında ise tabi ki de başkent Havana geliyor. Sokaklarında geçmişten izler taşıyan ve açık hava müzesi havası veren Havana’da gezebileceğiniz yerleri sizler için bir araya getirdik…

HAVANA NEREDEDİR?

2,2 milyon nüfusu ile Küba’nın ve Karayipler’in en büyük şehri olan Havana, eski ve yeninin muhteşem sentezini ziyaretçilerine sunuyor. Küba’nın sanatsal, tarihi, ekonomik ve politik merkezi olma niteliği taşıyan bu kenti özel kılan ise insanları ve sokakları oluyor.

havana-1.jpg

HAVANA’DA GEZİLECEK YERLER

LA HABANA VİEJA (ESKİ HAVANA)

la-habana.jpg

1982’de UNESCO Dünya Mirası listesine yerleşen Eski Havana, renkli balkonlara sahip evleri ve dar sokaklarıyla dikkat çekiyor. Geçmişin izlerini günümüze taşıyan Eski Havana, İspanya’nın inşa ettiği neo-klasik mimariye ev sahipliği yapıyor. Bölge ayrıca 16. Yüzyılda İspanyollar tarafından kullanılan ilk liman olma özelliğine sahip.

EL MACELON

el-macelon.jpg

Eski Havana’da bulunan Havana Limanı’ndan başlayarak Vedado bölgesine kadar uzanan El Macelon, muhakkak görülmesi gereken yerlerden biri. Kordon boyunca yerli halkın akşam sohbet ederek dinlendiği bu yerde keyifli bir akşam geçirebilirsiniz

MORRO KALESİ

morro-kalesi.jpg

Havana körfezinin girişini korumak için yapılan Morro Kalesi, İtalyan mühendis Battista Antonelli tarafından inşa edilmiştir. Bölgenin en eski kalesi olan El Morro, Havana’nın göz alıcı manzarasını ayaklar altına seriyor. Kale 17. Yüzyılda inşa edilmiş ve geçmişin izlerini hala taşıyor. Burayı ziyaret ettiğinizde kalenin altındaki restoranda lezzetli yemekler yiyerek manzaranın da keyfini çıkarabilirsiniz.

ERNEST HEMİNGWAY’İN EVİ

ernest.jpg

Dünyaca ünlü yazar ve gazeteci Ernest Hemingway, adeta Küba’ya aşıktı. “Çanlar Kimin İçin Çalıyor”, “Yaşlı Adam ve Deniz”, “Güneş de Doğar” gibi eserleriyle tanınan Hemingway’in Küba’da bulunan Çiftlik Evi, şimdilerde müze. Özellikle edebiyat tutkunları, Havana’ya 11 km mesafedeki bir tepe üzerinde bulunan evi muhakkak görmeli.

PLAZA DE LA CATEDRAL

plaza-de.jpg

Eski Havana’da bulunan 5 ana meydan arasında yer alan Katedral Meydanı, Havana’da gezilmesi gereken yerlerden biri. Buradaki Havana Katedrali, 18. Yüzyıl barok mimarisinin izlerini taşıyor. Asimetrik kuleleri ile görsel şölen oluşturan katedrale hayran kalacaksınız.

SANTA MARİA PLAJI

santa-maria.jpg

Havana’nın her sokağını keşfettikten sonra bembeyaz kumları ve mavi okyanusu ile size huzur verecek Santa Maria Plajını mutlaka görmelisiniz. Havana Vieja’ya 20 dakikalık mesafede yer alan plaj, güneşin altında dinlenmek için mükemmel bir seçenek.

NOSTALJİK YOLCULUĞU MUTLAKA DENEYİN

Havana’ya gittiğinizde üstü açık bir klasik araçla kent turu yapmayı ihmal etmeyin. Zevkinize göre bir araba kiralayarak şehri doyasıya gezerek keyfini çıkarın. Eski Havana’da başlayacak turunuzu ünlü sahil yolu Malecon’dan sürdürerek tamamlayabilirsiniz.

havana-2.jpg

KÜBA MUTFAĞININ LEZZETLERİNE DOYAMAYACAKSINIZ

Havana’daki restoranların çoğunun ismi “Paladares” yani “Aile restoranı” olarak adlandırılıyor. Genelde restoranlar, büyük evlerin ya da binaların bir kısmına kurulmuş şekilde hizmet veriyor. Yerel tatların bulunduğu restoranlarda Havana’ya özgü lezzetlerin tadına varabilirsiniz.

Ayrıca Havana’da karşınıza bol bol küçük pazarlar da çıkacak. Genellikle taze meyvelerin satıldığı bu pazarlarda taze bir mango ya da dilim karpuz tercih edebilirsiniz. Bunun dışında zanaat pazarları da bölgede fazlasıyla dikkat çekici bir atmosfere sahip.

havana-3.jpg

Ancak Küba’ya gitmeden önce birkaç temel İspanyolca kelime öbeği öğrenmenizi öneririz. Çünkü halkın neredeyse çok azı İngilizce biliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN