Pamukkale'yi görmek için Denizli'ye gitmeyin, işte Karadeniz'in cenneti! Ziyaretçi akınına uğruyor

Pamukkale'yi görmek için Denizli'ye gitmeyin, işte Karadeniz'in cenneti! Ziyaretçi akınına uğruyor

Turkuaz renkli göletleri ve beyaz taşlarıyla Pamukkale’yi aratmayan bu yer ziyaretçi akınına uğruyor. Pamukkale uzak geldiği için gidemeyenler rotasını Karadeniz’e çevirerek bu doğa harikasının tadını çıkarıyor…

Turkuaz renkli göletleri ve beyaz taşlarıyla Pamukkale’yi aratmayan Göksu travertenleri, Kurban Bayramı tatilinde de en çok ziyaret edilen bölgelerden oldu.

GİRESUN TURİZMİNİN EN ÖNEMLİ DESTİNASYON ALANLARINDAN

Giresun Dereli’ye bağlı Pınarlar Köyü’nde yer alan Göksu travertenlerinde, Giresun Valiliğinin 2020 yılında başlattığı proje kapsamında, teras şeklindeki büyüklü küçüklü birçok gölet oluşturuldu. 2021’de ziyarete açılan travertenlerin çevresinde otopark, yol çalışması, yöresel ürün pazarı ve aydınlatma çalışmaları da yapıldı. Tüm bunlar sonucunda Göksu travertenleri bölgenin en önemli destinasyon alanlarından biri oldu.

giresun-goksu-travertenleri-1.jpg

BAYRAMDA 30 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

İl Özel İdaresi’nin aktardığı bilgilere göre Kurban Bayramı tatili boyunca travertenlere 30 bin kişi geldi. Geçen sene Haziran ile Ekim ayları arasında 100 bin kişinin ziyaret ettiği bölgeye bu yıl aynı dönemde yaklaşık 300 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

giresun-goksu-travertenleri-3.jpg

“BURASI PAMUKKALE’DEN ÇOK DAHA İLGİ ÇEKİCİ”

Ailesiyle birlikte Samsun’dan gelen Melih Akgül, ilk kez gördüğü travertenlere hayran kaldığını söyleyerek, “Pamukkale’yi görmek için Denizli’ye gitmeye gerek yok. Biz aile olarak Pamukkale’ye de gittik ama bu kadar eğlenmemiştik. Burası çok daha ilgi çekici, doğa ile iç içe bir yer. Her haliyle Pamukkale’yi aratmayacak bir yer. Sadece gördüm ki buraya suya girmek için hazırlıklı gelmek lazımmış onu öğrendim. Herkese de burayı görmelerini tavsiye ederim” dedi.

giresun-goksu-travertenleri-2.jpg

Travertenleri daha önce de ziyaret edenler ise her gelişlerinde daha çok güzelleştiğini ve tekrar geldiklerine pişman olmadıklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN