Oturduğu evin ahırına yaptı, görenler şok oldu! Buraya kim gelir diyorlardı, şimdi giden yer bulamıyor

Oturduğu evin ahırına yaptı, görenler şok oldu! Buraya kim gelir diyorlardı, şimdi giden yer bulamıyor

Oturduğu evin ahırını bu hale getirdi, görenler adeta şok oldu! Önceden buraya kim gelir diyorlardı, şimdi giden yer bulamıyor...

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Hatice Kaplan, ailesinin yıllarca büyükbaş hayvan yetiştirdiği ahırı sıra dışı bir şekilde dönüştürerek, köy hayatının izlerini taşıyan özgün bir restorana çevirdi. Bu restoranda misafirlere köy kahvaltısı, yöresel lezzetler ve çeşitli içecekler sunuluyor.

ESKİ AHIR YÖRESEL BİR RESTORANA DÖNÜŞTÜ

Oturduğu evin ahırını restorana çevirdi

Hatice Kaplan, uzun yıllardır Elmadağ’da konserve üretimi yaparak geçimini sağlıyordu. İki yıl önce ise annesinden miras kalan ahırı değerlendirmeye karar verdi. Öncelikle hayvanları satarak boşalttığı ahırın bir bölümünü depo olarak kullanan Kaplan, mekanın tamamını temizleyerek restore etti. Maliyetleri minimumda tutmak için ise eski eşyaları geri dönüştürdü. Komşularının atmayı düşündüğü masa, ayakkabı, kumaş ve kapı gibi malzemeleri toplayarak, bunları mekana uyumlu bir şekilde yeniden tasarladı. Böylece, ahırın her köşesinde köy hayatının izlerini taşıyan bir restoran ortaya çıkardı.

KÖY EVİ ATMOSFERİYLE GELENEKSEL BİR DENEYİM

Oturduğu evin ahırını restorana çevirdi

Hatice Kaplan, restorana gelen misafirlerine eski köy evi atmosferini yaşatmayı hedeflediğini belirtti. "Buranın bir kısmı ahır, bir kısmı depo olarak kullanılıyordu. Her yeri temizleyerek işe başladım. Dekorasyon işleriyle hep ilgilenirdim, ahırı dönüştürürken de bu yönümü kullandım. Rutubetten dolayı zorluklar yaşadım ama sonunda güzel bir mekan ortaya çıktı" dedi.

Kaplan, eski eşyaları dekorasyonun bir parçası haline getirmenin kendisi için bir yaşam tarzı olduğunu vurgulayarak, "Bahçemde bir sürü eski eşyam vardı, hepsini değerlendirip kullandım. Örneğin, komşunun attığı eski bir televizyonu bulup dekor olarak kullandım, eski pencerelerden perde yaptım ve görenlerin çok hoşuna gitti. Annem başta benimle dalga geçmişti, 'Buraya kim gelecek?' diyordu. Ancak eşimin de desteğiyle bu işi başardım. Şimdi gelen herkes, geçmişinden bir parça buluyor ve bu da beni çok mutlu ediyor. 'Başka yerler yok mu?' diye soranlara, 'Burada her şey doğal, buranın atmosferini başka yerde bulamazsınız' diyorum" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN