Orta Doğu'nun sıcağı Türkiye'ye dolacak! Eyyam-ı Bahur sıcakları geliyor: Oturduğumuz yerde yanacağız

Orta Doğu'nun sıcağı Türkiye'ye dolacak! Eyyam-ı Bahur sıcakları geliyor: Oturduğumuz yerde yanacağız

Orta Doğu'nun kavurucu sıcağı Türkiye'ye dolacak! Yeniden Eyyam-ı Bahur sıcakları geliyor! Oturduğumuz yerde adeta yanacağız! Kavurucu Eyyam-ı Bahur sıcaklarında ne yapmalıyız? İşte ayrıntılar...

Türkiye, yaz mevsiminin gelişiyle birlikte kavurucu sıcakların etkisi altında. Uzmanlar, sıcak havaların etkisini daha da artıracağı konusunda vatandaşları sık sık uyarıyor. Bu yıl da geçen yaz mevsiminde olduğu gibi, Türkiye Eyyam-ı Bahur sıcaklıkları ile karşı karşıya kalacak. Bu dönemde sıcaklıklar zirve yapacak ve hayatı olumsuz yönde etkileyecek.

EYYAM-I BAHUR SICAKLIKLARI NEDİR?

Eyyam-ı bahur sıcakları nedir? Türkiye'yi ne zaman etkisi altına alacak?

"Eyyam-ı Bahur", Arapça kökenli bir terim olup yaz mevsiminin en sıcak günlerini ifade eder. Halk arasında "Afrika sıcakları" ya da "çöl sıcakları" olarak da bilinen bu dönemde, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan gelen kavurucu rüzgarlar, Türkiye'yi etkisi altına alarak yüksek sıcaklıklara neden olur.

EYYAM-I BAHUR SICAKLIKLARI NE ZAMAN GELİYOR?

İstanbul, İzmir, Ankara, Adana... Sıcaklar yeniden kapımızda! Kış bir türlü gelmiyor! Sıcaklıklar 40 dereceye ulaşacak!

Güney yarımkürede ocak ve mart ayları arasında, kuzey yarımkürede ise temmuz ve eylül ayları arasında görülen Eyyam-ı Bahur sıcaklıkları, bu yıl temmuzun sonları ile ağustosun başlarında Türkiye'yi etkileyecek. Bazı bölgelerde etkisi eylül ayının başlarına kadar sürebilecek olan bu sıcaklıkların 40 dereceye yaklaşması bekleniyor. Uzmanlar, bu dönemde sıcaklık ve nem oranının artacağı konusunda vatandaşları uyarıyor.

EYYAM-I BAHUR SICAKLARINDAN KORUNMA YOLLARI

Önce güç toplayıp sonra dönecek... Tüm Türkiye için kabus başlıyor, yazın gezmeyi unutun: Ultra El Nino geliyor!

Uzmanlar, özellikle kıyı şeritlerinde sıcak hava ile birlikte yüksek nem oranlarının sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor. Eyyam-ı Bahur sıcaklarından korunmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır:

  • Saat 10:00 ile 16:00 Arasında Dışarı Çıkmayın: Güneşin en etkili olduğu bu saatlerde dışarıda bulunmaktan kaçının ve gölgede kalmaya özen gösterin.
  • Uygun Kıyafetler Giyin: Mevsime uygun, açık renkli ve hafif kıyafetler tercih ederek vücudunuzu serin tutun.
  • Bol Su Tüketin: Vücudun sıvı dengesini korumak için normalden daha fazla su için.
  • Kafein ve Şekerden Kaçının: Kafeinli, asitli ve şekerli içecekler sıvı kaybına neden olabilir; bu nedenle bu tür içeceklerden uzak durun.
  • Güneş Kremi Kullanın: Cildinizi korumak için yüksek faktörlü güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN