Ormandan toplanıyor afiyetle yeniyor! Bakan Koca uyardı: Karaciğerinizi bitiriyor sakın yemeyin

Ormandan toplanıyor afiyetle yeniyor! Bakan Koca uyardı: Karaciğerinizi bitiriyor sakın yemeyin

Herkes ormandan bol bol topluyor eve götürdüğü gibi mideye indiriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca herkesi tek tek uyardı. Bir şey olmaz diyerek yiyenler çok pişman olacak. Karaciğeri bitiriyor ölüme davetiye çıkarıyor. Sakın ağzınıza sürmeyin.

Herkesin ormandan topladığı güzel görüntülü koca mantarlar zannedildiği kadar masum olmayabiliyor. Uzmanlar tarafından her yıl uyarılar yapılırken birçok kişi bu uyarıları görmezden geliyor. Ailesiyle birlikte topladıkları köy götüren mantarını yiyerek zehirlenen bir aileyi işaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu mantarın karaciğeri bitirdiğini belirterek kimsenin yememesi gerektiğini söyledi.

TEK TEK ZEHİRLENDİLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ailesiyle birlikte toplama 'köygöçüren' mantarını yiyen ve zehirlenen Tuğba Yavuz'un yaşadığı süreci anlattığı bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Bakan Koca'dan 'mantar' uyarısı - Tarım Haberleri

Koca'nın paylaşımında, Yavuz'un toplama mantar zehirlenmesi nedeniyle yaşadığı zorlu süreç yer aldı. Tuğba Yavuz, ailesiyle birlikte yedikleri 'köygöçüren' mantarı yüzünden önce kayınvalidesinin, ardından kayınpederi ve kendisinin rahatsızlandığını belirtti. Zehirlenmenin ardından karaciğer nakli için Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesine sevk edilen Yavuz, burada kayınpederi ve kayınvalidesinin karaciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

50 gramı bile öldürmeye yeterli...

Toplama mantarların neden olduğu zehirlenme sonucu karaciğer nakli olmak zorunda kalan Yavuz, "Uzun süre serviste yattım. Kendime geldiğimde yürüme fonksiyonumu bile kaybetmiştim. Bir bebek gibi her şeyi yeniden öğrenmeye başlamıştım. Çocuklarımdan çok uzun süre ayrı kaldım." ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Ben kötüsünü yaşadım, çok şükür ayaktayım. Ailemin, evlatlarımın yanındayım. Benden sonrakilere örnek olsun. Toplama mantarları lütfen evimize sokmayalım. Bilinçli tüketelim, bilmediğimiz mantarı yemeyelim." uyarısında bulundu.

2 kişi öldü, 1 kişi ise komada! Yedikleri tabak dolusu zehrin fotoğrafı ortaya çıktı - Yön Haber

'ERKEN TEDAVİ İLE KARACİĞER YETMEZLİĞİNE GİRMESİ ÖNLENEBİLİR'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mantar zehirlenmeleri konusunda Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Karaciğer Nakli Programı Sorumlusu Prof. Dr. İlgin Özden'in uyarılarını içeren bir video daha paylaştı. Prof. Dr. Özden, toplama mantarlara karşı uyarıda bulunarak, bazı mantar zehirlerinin merkezi sinir sistemi ve mide bağırsak sistemini etkileyebildiğini, karaciğer zehirlenmesinin ise en tehlikeli komplikasyonlardan biri olabileceğini belirtti.

Ölüm meleği – Mantar ???? Kompost Misel

Prof. Dr. Özden, karaciğer zehirlenmesi durumunda hastaların bazen müphem şikayetlerle hastaneye başvurduğunu ve bu vakaların bazen besin zehirlenmesi sanılarak yanlış değerlendirilebildiğini ifade etti. "Bu pencere dönemi özellikle önemli. Hasta bu aşamada hastaneye başvurduğunda bazı tetkikler yapılırsa, hastanın erken bir tedaviyle ağır karaciğer yetersizliğine girmesini önlemek mümkün. Eğer bu önlenemezse, hastaya acil karaciğer nakli yapılması gerekebiliyor" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN