Orman yangınlarıyla mücadelede iptal edilen ihaleler tepki çekti: Başka tasarruf kalemi kalmadı mı?

Orman yangınlarıyla mücadelede iptal edilen ihaleler tepki çekti: Başka tasarruf kalemi kalmadı mı?

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, orman yangınlarıyla mücadele için iptal edilen ihalelere dikkat çekti. Tasarruf genelgesi nedeniyle iptal edilen hayati projeler, yangın sezonu öncesi büyük endişe yarattı.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla orman yangınlarıyla mücadele için iptal edilen ihalelere dikkat çekti.

Ekmen, "Tasarruf genelgesi nedeniyle yangınla mücadeleyle doğrudan ilgili onlarca ihale iptal edilmiş. İhale iptal kayıtlarında bu açıkça gözüküyor. Bu nasıl bir dağınıklıktır?" ifadelerini kullandı.

1kapak-001.jpg
Mehmet Emin Ekmen

Ekmen'in paylaştığı ihale iptal kayıtları, Türkiye'nin pek çok ilinde orman yangını felaketiyle uğraşırken, orman yangınlarıyla mücadele için önemli işlerin tasarruf gerekçesiyle iptal edildiğini gözler önüne seriyor. Kütahya, Muğla ve Aydın gibi orman yangınlarının sıkça yaşandığı illerdeki yangınla mücadele için planlanan projelerin iptali, "Başka tasarruf kalemi mi kalmadı?" şeklinde tepki çekti.

HAYATİ PROJELER YER ALIYOR

İptal edilen ihaleler arasında, Kütahya'da 30 metre çaplı jeomembranlı yangın havuzu yapımı ve çevre düzenlemesi, Muğla'da yeni orman yolu yapımı ve yangın müdahale yollarının düzenlenmesi gibi hayati projeler yer alıyor. Bu projelerin iptali, yangın sezonunun yaklaştığı bu dönemde büyük bir endişe kaynağı oldu.

Yangın sezonu öncesi yapılan bu iptaller, orman yangınlarıyla mücadelede ciddi aksaklıklar yaratabileceği endişesini beraberinde getiriyor. Özellikle son yıllarda artan orman yangınları ve bu yangınların yarattığı tahribat düşünüldüğünde, tasarruf gerekçesiyle yapılan iptallerin yaratacağı olumsuz etkiler kamuoyunda büyük bir tartışma konusu oldu.

Yetkililerden konuya dair henüz resmi bir açıklama gelmezken, vatandaşlar ve çevre örgütleri bu iptallerin bir an önce yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN