Okullar 9 Eylül’de açıklamayacak mı? Bakan Yusuf Tekin duyurdu

Okullar 9 Eylül’de açıklamayacak mı? Bakan Yusuf Tekin duyurdu

Okullar 9 Eylül’de açılmayacak mı? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu. İşte detaylar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılına dair açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, okulların açılış tarihinin ertelenip ertelenmeyeceğine yönelik sorulara yanıt vererek, “Böyle bir gündemimiz yok” dedi.

Eğitim Sürecine Hazırlıklar Devam Ediyor

CNN TÜRK canlı yayınında konuşan Bakan Tekin, yeni eğitim yılına hazırlık sürecinin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. “2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına çok az bir zaman kaldı. Bakanlık olarak, okullar tatil olmadan önce hazırlıklarımıza başladık ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, eğitim öğretim süreçlerine ilişkin dikkat edilmesi gereken konularla ilgili olarak illere iki ayrı genelge gönderdiklerini açıkladı. Bu genelgelerden birinin genel eğitim öğretim süreçleriyle ilgili olduğunu, diğerinin ise Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin hazırlanmasıyla ilgili olduğunu vurguladı.

Deprem Bölgesindeki Okulların Durumu

Bakan Tekin, 11 il milli eğitim müdürleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, eğitim süreçlerini değerlendirdiklerini belirtti. “Öğretim yılı, Türkiye genelinde olduğu gibi deprem bölgesinde de herhangi bir sorun olmaksızın başlayacak” dedi. 6 Şubat’ta yaşanan depremler sonucunda kullanılamaz hale gelen okulların durumuna da değinen Tekin, Cumhurbaşkanının talimatıyla bu illerdeki derslik sayısının artırılacağını ifade etti. “11 ilde, 6 Şubat’tan önceki derslik ve okul sayısının üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Bazı illerde bu oran yüzde 15-17’ye kadar ulaşmış durumda” diye ekledi.

Yeniden İnşa Edilecek Derslikler

Tekin, toplamda 1,295 okul ve 9,935 dersliğin yıkıldığını belirterek, “19 bin 784 derslik yeniden inşa edilecek” bilgisini verdi. Ayrıca, deprem bölgesinde eğitim süreçlerinin sorunsuz bir şekilde başlayacağını vurguladı. “Konteynerde eğitim görecek öğrenci kalmadı. Ancak bazı öğretmenler konteynerde konaklamaya devam edecek” dedi.

Okulların Açılış Tarihi

Bakan Tekin, MEB olarak kurumsal bir yapı olduğunu ve 9 Eylül tarihi itibarıyla okulların açılacağını belirtti. “Okulların açılışının erteleneceğine dair bir gündemimiz yok” dedi. Ayrıca, ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili de bir gündemlerinin olmadığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN