Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise öğretmenleri için düzenleme: Eğitimden geçecekler

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise öğretmenleri için düzenleme: Eğitimden geçecekler

Yeni Müfredat İçin Öğretmenlere Kapsamlı Eğitim! Bu eğitimler, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde ders verecek öğretmenleri kapsayacak. Eğitimler, üç gün sürecek

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında yürürlüğe girecek olan Türkiye Yüzyılın Maarif Modeli olarak adlandırılan yeni müfredat ile ilgili önemli bir genelge yayınladı. Bu genelge kapsamında, belirlenen öğretmenlere yönelik eğitimler düzenlenecek.

ÖĞRETMENLERE YENİ EĞİTİM

Mebhocam sitesinin verdiği bilgilere göre:Genelgeye göre, eğitici eğitimi belgesi alan öğretmenler tarafından verilecek bu eğitimler, okul öncesi (ana sınıfı), ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve ortaöğretim hazırlık ile 9. sınıf düzeylerinde derslere girecek öğretmenlere yönelik olacak. Eğitimler, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okul yönetimleri tarafından üç gün sürecek şekilde teorik ve uygulamalı olarak planlanacak ve uygulanacak.

EĞİTİMLER BRANŞ TEMELLİ OLACAK

Bu kapsamda, eğitimler branş temelli olarak düzenlenecek ve okul öncesinde ana sınıfı ile ilkokullarda sınıf öğretmenlerine yönelik en fazla 50 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecek. Eğitimlerin amacı, öğretmenlerin yeni müfredat hakkında detaylı bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve bu bilgileri uygulamada etkin bir şekilde kullanabilmelerini desteklemek.

Yeni müfredat, Türkiye’nin eğitim sisteminde önemli bir değişiklik olarak görülüyor ve bu kapsamda öğretmenlerin bu değişikliklere uyum sağlaması için gerekli eğitimlerin verilmesi büyük önem taşıyor. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından, öğretmenlerin yeni müfredatı sınıflarında başarılı bir şekilde uygulamaları bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN