Öğretmenlere 1 yasak daha: Kılık kıyafet değişmişti! Şimdi de…

Öğretmenlere 1 yasak daha: Kılık kıyafet değişmişti! Şimdi de…

MEB’den 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına Dair Önemli Açıklama: Ek Materyal Yasakları Devam Ediyor. Öğretmenler dikkat!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılına yönelik önemli bir genelge yayımladı. Genelgede, öğrencilere ek kaynak aldırılmasının yasak olduğu vurgulandı. Bakanlık, öğrencilerin daha iyi anlayabilmesi için öğretmenlerin ek materyallere ihtiyaç duyduğunu kabul etse de, bu materyallerin zorunlu olarak alınmasının doğru olmadığını belirtti.

Ücretsiz Ders Kitapları Dışında Ek Materyal Alımı Yasak

MEB, daha önceki yıllarda olduğu gibi, ücretsiz dağıtılan ders kitapları dışında herhangi bir ek materyalin öğrencilere aldırılmaması gerektiğini açıkladı. Bu bağlamda, “Bakanlıkça ücretsiz dağıtımı yapılan kaynaklar dışındaki materyallerin okullarda/kurumlarda reklam ve tanıtımının yapılmaması, öğrencilerimize aldırılmaması ve velilere maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması hususunda Valiliklerce gerekli tedbirler alınacaktır” ifadesi genelgede yer aldı.

Maddi Yükümlülüklerin Azaltılması ve Eşit

karar, velilerin maddi yükümlülüklerini azaltmayı ve eğitimde eşit fırsatlar sunmayı hedefliyor. MEB, eğitimdeki bu düzenlemelerin, tüm öğrencilerin eşit şartlarda eğitim alabilmesi için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Eğitim Camiasında Geniş Yankılar Uyandıracak

2024-2025 eğitim öğretim yılına dair alınan bu tedbirler, eğitim camiasında geniş yankı bulacak gibi görünüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN