Öğretmenler sınava girecek: MEB’in yeni kararı

Öğretmenler sınava girecek: MEB’in yeni kararı

ÖSYM, gerçekleştirdiği sınavlarda öğretmenlerden gözetmen ve salon başkanı gibi görevler için yeni bir atama süreci başlattı. Bu kapsamda, öğretmenlerin tercihine sunulan yeni sınav görevi ile ilgili ayrıntılar belli oldu.

ÖSYM’nin düzenlediği sınavlara bir yenisi daha eklendi. Bu yeni sınavın tarihi 15 Eylül 2024 olarak belirlendi ve öğretmenler için görev alma süreci başladı.

Bina ve Salon Görevlileri için Tercih Süreci Başladı!

ÖSYM, görevli işlemleri sistemi üzerinden “2024 KPSS Ortaöğretim Bina ve Salon Görevleri Tercih Süreci”ni başlattı. 2024 KPSS Ortaöğretim oturumu, 15 Eylül Pazar günü saat 10.15’te gerçekleştirilecek. Bu sınavda gözetmen olarak görev almak isteyen öğretmenler için başvurular kabul edilmeye başladı. Görev almak isteyen öğretmenler, gis.osym.gov.tr adresinden gerekli başvurularını yapabilirler.

Sınav Görevlilerinin Ücretleri Ne Kadar?

15 Eylül’de yapılacak olan 2024 KPSS Ortaöğretim oturumuna başvuran öğretmenlerin, sınav görevi kapsamında alacakları ücretler de merak konusu oldu. İşte sınav görevlilerinin alacağı ücretler:

• Salon Başkanı: 1.261 TL
• Gözetmen: 1.223 TL
• Yedek Gözetmen: 917 TL

Sınavın ardından, GİS üzerinden doldurulan form ile birlikte öğretmenlerin görevli ücretleri, sınavdan birkaç gün sonra ödenmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN