O tarihte toplu taşıma kullanacaklar yaya kalacak! İETT otobüs sahipleri kontak kapatıyor

O tarihte toplu taşıma kullanacaklar yaya kalacak! İETT otobüs sahipleri kontak kapatıyor

İstanbul'da toplu taşıma kullanan binlerce vatandaşı ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. O tarihte topluluk kadar taşıma kullanan vatandaşlar yaya kalacak. İETT o tarihte kontak kapatıyor. İşte tüm detaylar…

Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan İETT'ye bağlı özel halk otobüs sahipleri o tarihte kontak kapatacak. Toplu taşıma kullanan vatandaşlar kara kara düşünmeye başladı. İETT'ye bağlı 3041 özel hal k otobüslerini temsilen bir araya gelen grup saraçhanede toplandı. Pankart ve döviz taşıyan araç sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıklarını belirterek kontak kapatma kararlarını duyurdu.

HALKIN ULAŞIMI ZORLAŞIYOR

Bir araya gelen grup adına konuşma yapan Özel Halk Otobüsü Platformu sözcüsü avukat Erhan Güneş, İETT tarafından uygulanan rotasyonların sık sık hizmet dışı kalması durumunun işlerin ciddi şekilde aksamasına neden olduğunu belirtti. Yapılan uygulamaların geçim kaynaklarını tehdit ettiğini ifade eden Güneş, halkın ulaşımının zorlaştığını da vurguladı. Yetkililer tarafından verilen sözlerin tutulmadığını ifade eden Güneş, "İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alacaklarımızın ödenmemesi nedeniyle büyük bir mali krizin içine sürüklenmiş durumdayız. 10 ayı geride bırakmamıza rağmen, henüz 5'inci ayın ödemesinin tamamı bile yapılmadı. Şu an itibarıyla, alacaklarımız 2 milyon lirayı aşmış durumda" sözlerini dile getirdi.

15 Ekim'de kontak kapatacaklar... CHP'li İBB otobüs şoförlerine ödeme yapmıyor!

O TARİHTE KONTAK KAPATACAK

Otobüs sahiplerinin iş yapamaz hale geldiklerini ifade eden Güneş, 15 Ekim 2024 tarihinde bu zor koşullar altında kontak kapatma kararı aldıklarını duyurdu. İstanbul halkını olumsuz etkileyecek bu kararı mevcut şartlar altında başka bir şekilde çözüme ulaştırılamadığını altını çizen Güneş, sürekli ertelenen sözler ve haksız uygulamaların sonucu bu noktaya getirdiğinin altını çizdi.

Ödeme alamayan şoförlerden İBB'ye protesto! Kontak kapatma kararı aldılar

Alacakların acil bir şekilde ödenmesini talep eden Güneş, İstanbul halkının desteklerini beklediğini de söyledi. Yapılan açıklamaların ardından Grup polis bariyerlerini aşarak binanın bulunduğu 15 Temmuz Şehitler Caddesi'nde trafiğin kapanmasına neden oldu. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri grubun dağılması için uyarıda bulunurken yaklaşık 45 dakika boyunca trafiğe kapatan grubun bina önündeki bekleyişi devam etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN