O ilimizdeki üniversite kendi elektriğini üretiyor! 1 milyon TL'den fazla tasarruf

O ilimizdeki üniversite kendi elektriğini üretiyor! 1 milyon TL'den fazla tasarruf

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, kurulan GES sayesinde kendi elektriğini üretiyor! 1 milyon TL'den fazla fasarruf sağlanıyor! Hem çevreci, hem de ekonomik...

Fosil yakıtların çevreyi ve atmosferi kirleten etkisi, küresel ısınma ve çevre kirliliği gibi önemli sorunlara yol açıyor. Bu nedenle, çevreyi korumak ve küresel ısınmayı azaltmak amacıyla bazı kurumlar, doğal kaynaklardan elde edilen enerjiyi tercih ediyor. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi de bu duyarlılıkla hareket ederek çevreye dost bir adım attı.

YILLIK 1 MİLYON LİRA TASARRUF

kendi-elektrigini-uretiyor.jpg

Üniversite, kuruluşundan bu yana yaptığı bilimsel projelerle adından sıkça söz ettirmiş ve çevre duyarlılığıyla da dikkat çekiyor. Hizmet binasının çatısına kurduğu güneş enerjisi santrali (GES) sayesinde yılda 273 bin 750 kilovat saat enerji üreten üniversite, ihtiyacı olan elektriğin yüzde 50'sinden fazlasını güneşten elde ediyor. Bu uygulama ile hem çevre korunmakta hem de yıllık 1 milyon liradan fazla tasarruf sağlıyor.

3,5 MİLYON LİRALIK BÜTÇE İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

kendi-elektrigini-uretiyor-1.jpg

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, üniversitenin elektrik ihtiyacının yüzde 52'sini kendi ürettiklerini belirterek, güneş enerjisi santralinin devreye alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Bu kapsamda 3,5 milyon TL’lik yaklaşık bir bütçe ile bu yatırım gerçekleştirildi. Günümüzde bütün dünyanın büyük bir problemi olan küresel ısınmadır. Fosil kaynaklardan üretilen enerji iklimleri değiştiriyor ve küresel ısınmaya sebep oluyor. Çevresel büyük tehditler oluşturuyor. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak bu etkileri minimum seviyeye indirmek adına biz böyle bir yatırımı gerçekleştirdik. Hem doğanın korunması hem de yenilenebilir enerji kaynağından kendi ihtiyaçlarımızın karşılanması anlamında böyle bir projenin önemli olduğuna inanıyorduk. Bugün itibarıyla da bu proje hayata geçti. Kendi ihtiyacımız olan elektriğin yaklaşık yüzde 52’sini de yeşil enerji diye tabir edebileceğimiz güneş enerji santralinden üretmiş ve kullanmış olacağız. Üniversitemize, Sivas’a, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN