Niğde ve Ankara'nın ardından şimdi de Edirne: Çuval içinde ölü köpekler bulundu

Niğde ve Ankara'nın ardından şimdi de Edirne: Çuval içinde ölü köpekler bulundu

AK Parti’nin sokakta yaşayan köpeklerin ‘uyutulmasını’ içeren tartışmalı yasa teklifinin Meclis’te kabulünün ardından katliam haberleri gelmeye devam ediyor. Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde çöplükte çuvallar içinde atılan yaklaşık 10- 15 köpek cesedi bulundu. Çuvallar bir vatandaş tarafından kamerayla kaydedildi. Uzunköprü Belediye Başkanı Martin, belediyenin avukatı aracıyla suç duyurusunda bulundu.

TBMM’de geçen hafta yürürlüğe giren ‘7527 Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un ardından, Niğde Belediyesi’nin geçici hayvan bakımevinde yaşananlar büyük tepki yarattı. Yeni yasayla birlikte bazı belediyelerin köpekleri uyutmaya başladığına dair iddialar gündemdeyken, benzer bir olay da Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşanırken şimdi de Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bir katliam daha yaşandı.

Uzunköprü çöplüğünde çuvallar içinde atılan yaklaşık 10- 15 köpek cesedi bulundu. Öldürülerek çuval içine konduğu ileri sürülen köpekler, sosyal medyada tepkilere neden oldu. Çuvallar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, belediyenin avukatı aracıyla suç duyurusunda bulundu.

Uzunköprü Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Belediyemize ait vahşi depolama alanında çuvallar içerisinde 10-15 adet köpeğin ölü vaziyette bulunduğu ekiplerimiz tarafından tespit edilmiştir. Uzunköprü Belediyesi olarak bu canice eylemi yapanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuzu ve sorumluların adalet önünde hesap vereceğini halkımıza bildiririz” denildi.

Hayvan Hakları Yasası'nda yapılan değişikliğin ardından, Niğde ve Ankara'nın Altındağ ilçesinde de öldürülmüş sokak köpekleri bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN