Neslihan Güngen ve eşinden 1,5 milyar liralık hesap hareketi

Neslihan Güngen ve eşinden 1,5 milyar liralık hesap hareketi

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen "Kuyu-8" operasyonları kapsamında gözaltına alınan sosyal medyada "Neslim Güngen" olarak bilinen Neslihan Güngen ile eşi İnanç Güngen'in yönettiği şirketler arasında 1,5 milyar liralık hesap hareketi tespit edildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonlar kapsamında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarıyla ilgili 25 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlar sonucunda 54 şüpheli gözaltına alındı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

BİRÇOK BAYİNİN BELGESİ YOK

Soruşturma kapsamında öne çıkan isimler arasında sosyal medya fenomeni olarak tanınan güzellik merkezleri sahibi Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen de bulunuyor. Ankara merkezli olarak yürütülen detaylı incelemelerde, sahte ustalık belgelerinin düzenlendiği ve bu belgelerin franchise sistemiyle bayilere yüksek ücretler karşılığında satıldığı ortaya çıktı. Ancak bayilerin çoğunun bu belgelere sahip olmadığı ve ürünlerin sıradan market ürünleri üzerine marka etiketleri basılarak pazarlama yapıldığı tespit edildi.

Ayrıca, bayilik anlaşması yapmak isteyen kişilerden isim hakkı adı altında yüksek miktarlarda para talep edildiği ve ödemelerin banka kanalı yerine taşınır veya taşınmaz malların devri şeklinde gerçekleştirildiği belirlendi. Neslihan Güngen ve İnanç Güngen tarafından yönetilen şirketlerin hesap hareketlerinde 1,5 milyar lira tutarında işlem yapıldığı da rapor edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından duyurarak, "Kuyu-8" adı verilen operasyonun 25 ilde 134 adrese yapıldığını ve 54 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN