Narin Güran'ın son görüntüleri ortaya çıktı: Arama çalışmaları 10. gününde devam ediyor

Türkiye'nin gündeminde uzun süredir konuşulan Narin Güran'ın son görüntüleri gün yüzüne çıktı. Arama çalışmaları 10. gününde devam ederken, küçük kızın sağ bulunması için tüm çabalar sürdürülüyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın son görüntüleri gün yüzüne çıktı. Görüntüler, küçük kızın okul çıkışında 4 arkadaşıyla yürüdüğünü ve ardından tepe yolunu kullanarak evine doğru ilerlediğini gösteriyor.

21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan küçük kız için arama çalışmaları 10. gününde devam ediyor. Ekipler, AFAD ve jandarma desteğiyle yeraltı görüntüleme cihazları kullanarak arama yaparken, mahallede cuma namazı sonrası Narin'in sağ bulunması için dualar edildi.

66c9c7baeb782cdfa6b7d482.webp

SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Narin Güran'ın kaybolduğu gün, 21 Ağustos'ta saat 15.15'te okuldan çıkış görüntüleri elde edildi. Bu görüntülerde, Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği görülüyor.

screenshot-1.jpg

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Narin Güran'ın bulunması için başlatılan arama çalışmaları, 10. gününde AFAD ve jandarma ekipleri tarafından yeraltı görüntüleme cihazlarıyla sürdürülüyor. Arama çalışmalarında mahalle ve çevresinde detaylı taramalar yapılırken, cuma namazı sonrası mahalleli küçük kızın sağ bulunması için dualar etti.

66cfffeafe33691c8fb758c2.webp

BULUNAN TERLİKLER NARİN'E AİT DEĞİL

Arama çalışmaları sırasında 22 Ağustos'ta ve 28 Ağustos'ta, Narin'in evlerine 3 ve 2 kilometre mesafede iki farklı çocuk terliği bulundu. Ancak yapılan incelemede bu terliklerin Narin Güran’a ait olmadığı belirlendi.

66c9c7b9eb782cdfa6b7d47e.webp

KARDEŞİ ÜZERİNDE ŞÜPHELER

Soruşturma kapsamında, Narin Güran’ın ağabeyi E.G. (18) kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen sonuçlarda ısırık izlerinin Narin Güran’a ait olup olmadığı belirlenemeyince E.G. serbest bırakıldı.

NARİN İÇİN CUMA NAMAZINDA DUALAR EDİLDİ

10. gününde arama çalışmalarının devam ettiği Diyarbakır'da, cuma namazında Narin Güran’ın sağ bulunması için dualar edildi.

İmam, dua esnasında şu sözleri söyledi: “Ya Rabb’im sen bu olayı aydınlat, onların yardımcısı ol. Ailemiz ve toplumumuz sabır içindedir. Sadece nebi dostu sensin Ya Rabb’i. Bizler ancak senden yardım dileriz, sen bize yardım et. Sen bizim önümüzü aydınlat. Sen bizim ufkumuzu genişlet, sen bu yavrumuzu bize kavuştur Ya Rabb’i, o vicdansızların hakkından da sen gel Ya Rabb’i, Ya Rabb’i bu aileyi daha fazla üzgün bırakma. Sana yalvarıyor sana elimizi açıyoruz, senden yardım diliyoruz. Bizlere bu evladımızı sağ bir şekilde nasip eyle, ailesine kavuşmayı nasip eyle ya Yabb’i. Sana açılan bu ellerimizi boş çevirme, çabalarımızı boş bırakma ya Rabbi, bizler elimizden gelen çabayı sarf ediyor ve sana tevekkül ediyoruz. Bizleri karşılıksız bırakma Ya Rabb’i. Senden başka gidecek kapımız yok. Ancak senin hidayetinde, senin iznin ve yardımınla biz bu yavrumuzu buluruz. Ya Rabb’i sen bizi yardımsız bırakma. Sen bizim çaresizliğimizde bize çare bul ya Rabb’i. Sen bizim derdimize deva bul ya rabbi. O küçük çocuğun masumiyetine onun başına bir şey gelmeden onu kaçıranların da kalbine güzellik nasip eyle. Onları da şaşırt ve yavrumuzu ailesine kavuştur bir an evvel. Duamızı kabul eyle Ya Rabb’i.

66d1ca4d304f30b4716911e1.webp

Arama çalışmaları ve dualar devam ederken, Narin Güran'ın bulunması için tüm çabalar sürdürülüyor.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

21 Ağustos'ta öğleden sonra Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Kur'an kursuna giden Narin Güran, çıkışta evlerine dönmeyince ailesi tarafından arama başlatılmıştı. Köylülerle yapılan arama sonucunda da Narin bulunamadı ve babası Arif Güran, saat 20.00 sıralarında jandarmaya başvurdu.

66cad9d8fe33691c8fb7490d.webp

İhbar sonrası, bölgeye Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi, Su Altı Arama Kurtarma Timi, sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ve ilçe belediyelerden arama kurtarma ekipleri sevk edilmişti.

NARİN GÜRAN BULUNDU MU?

Arama çalışmalarında 10 gün boyunca toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi ve 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı. Ancak henüz Narin bulunamadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN