Murat Ülker röportajlara başladı. İlk konuk Mürsel Özçelik: İş dünyasında liderin zaafı olmamalı, olsa da göstermemeli

Murat Ülker röportajlara başladı. İlk konuk Mürsel Özçelik: İş dünyasında liderin zaafı olmamalı, olsa da göstermemeli

Murat Ülker'in kişisel blokunda başlattığı röportaj serisinin ilk konuğu Penta Teknoloji'nin kurucusu Mürsel Özçelik oldu. Liderliğin inceliklerinden dijital dönüşümün gerekliliklerine kadar pek çok konuya değinen Özçelik, "Bir liderin zaafı olmamalı, olsa da göstermemeli" diyerek iş dünyasında güvenilirliğin önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından Murat Ülker, kişisel bloğunda yıllardır kaleme aldığı makalelerin ardından, röportaj serisine başladı. İlk konuğu ise uzun yıllardır ortağı olduğu Penta Teknoloji'nin kurucularından Mürsel Özçelik oldu. Bu özel söyleşide Özçelik, liderliğin ince detaylarından iş dünyasında başarılı olmanın sırlarına kadar birçok konuda önemli görüşlerini paylaştı.

Mürsel Özçelik

'LİDERİN ZAAFI OLMAMALI, OLSA DA GÖSTERMEMELİ'

Özçelik, liderlik konusunda net bir duruş sergileyerek, dürüstlük ve güvenilirliğin bir liderin olmazsa olmaz özellikleri olduğunu vurguladı. “Bir liderin insani zaafları olmamalı ya da olsa bile bunları göstermemeli” diyen Özçelik, liderliğin sadece iş odaklı bir kavram olmadığını, duyguları yönetebilmenin ve çalışanlarla empati kurabilmenin de önemli bir unsur olduğunu belirtti. Bu açıklamalar, iş dünyasında güçlü ve güvenilir liderlerin gerekliliğine dikkat çekerken, Özçelik’in yıllar içinde edindiği tecrübelerle bu konudaki bakış açısının ne kadar olgunlaştığını da gösterdi.

PENTA TEKNOLOJİ’NİN DÖNÜŞÜM SÜRECİ

Röportajın dikkat çeken bir diğer başlığı ise Penta Teknoloji’nin dijital dönüşüm süreciydi. Özçelik, teknoloji dünyasında ayakta kalmanın zorluklarını ve bu zorluklara nasıl yenilikçi çözümler geliştirdiklerini anlattı. Türkiye’nin ilk B2B e-ticaret platformlarından biri olan Bayinet’in kuruluş sürecinden bugüne kadar geçen evreleri özetleyen Özçelik, şirketin dijitalleşme yolculuğunun bitmeyen bir süreç olduğunu belirtti. “Her 8-10 senede bir köklü değişikliklere gitmek gerekebiliyor” diyerek, şirketin değişen teknolojiye ayak uydurma stratejilerine vurgu yaptı.

YAPAY ZEKÂ VE GELECEKTEKİ ROLÜ

Yapay zekânın iş dünyasında yarattığı etkiler de bu söyleşinin önemli konularından biriydi. Özçelik, Penta Teknoloji’de yapay zekânın daha çok verimlilik artışı sağlayan bir unsur olarak kullanıldığını, ancak gelecekte yaratıcı süreçlere de entegre edileceğini belirtti. Özçelik, “Tekrarlanan süreçlerin daha verimli hale gelmesini sağlıyor, ama gelecek yıllarda bu kullanımın daha geniş alanlara yayılacağını düşünüyorum” diyerek, teknolojinin sınırlarının daha da genişleyeceğine dair öngörülerini paylaştı.

ENFLASYONLA MÜCADELEDE STRATEJİK YAKLAŞIM

Güncel ekonomik koşulları değerlendiren Mürsel Özçelik, yüksek enflasyonun şirketlerin faaliyet giderlerini önemli ölçüde artırdığını ifade etti. Ancak, uygulanan politikaların başarılı olması durumunda 2025 yılında işlerinin daha da büyüyeceğine inandığını belirtti. Özçelik, enflasyonist ortamın çalışanlar üzerindeki etkilerinin de göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, bu konuda önlem almanın kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

YÖNETİM KURULUNUN KRİTİK ROLÜ

Yönetim kurulunun şirketlerin sürdürülebilir başarısındaki önemine de değinen Özçelik, çeşitlilik içeren bir yönetim kurulunun karar alma süreçlerinde daha dengeli ve kapsamlı değerlendirmeler yapabileceğini ifade etti. “Yönetim kurulu, denetleyici bir yapı olmasının yanı sıra, bilgi birikimi ve tecrübesiyle de rehberlik sağlayan bir mekanizma olarak öne çıkmalı” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN