Canlı yayında Gazze sorusuna sansür: Murat kurum programdan sonra cevapladı

AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum'un katıldığı canlı yayında Gazze sorusunu sormak isteyen bir gencin mikrofonu elinden alındı. Kurum canlı yayının ardından sansür uygulanan soruya yanıt verdi.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Habertürk'te yayınlanan "Nedir Ne Değildir? programına konuk oldu. Kurum, programda siyasi sorular hariç birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu. Kurum'un seçim şarkısını yazan Orhan Gencebay da programın konukları arasındaydı.

yeni-proje-3.jpg

'HEMEN MİKROFONU VEREBİLİR MİSİN?'

Bir gencin Kurum'a Gazze ile ilgili soru yöneltmesinin ardından stüdyodan bir sesin "Bu olmaz. Mikrofonu alabilir miyiz?" dediği duyuldu. Programın koordinatör Mehmet Akif Ersoy ise 'Hemen mikrofonu verebilir misin?' diyerek gence karşılık gösterdi. Bunun üzerine genç sorusunu soramadan mikrofonu devretti.

Kurum daha önce Gazze için çarpıcı açıklamalar yapmıştı. AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum, 1 Mart’taki bir konuşmasında "31 Mart’ta Gazze’deki mazlumlar sevinecek, Gazze’de elini bize uzatan kardeşlerimiz sevinecek. Gazze’nin özgürlüğü için, İBB olarak Gazze’ye yapacağımız yardımlar için 31 Mart’ta milletimiz gerçek belediyecilikten yana tavrını koyacaktır" demişti. Genç kızın, Kurum'un bu açıklamalarına yönelik soru soracağı ileri sürüldü.

yeni-proje-2-001.jpg

Öte yandan Kurum'a Gazze sorusu sorulurken canlı yayının altından geçen yazılar dikkat çekti. Saat 23.42'yi gösterirken kjden 'Gazze'deki saldırılarda can kaybı 31 bin 45'e, yaralı sayısı 72 bin 654'e yükseldi' ifadeleri geçti.

Programın görüntüleri sosyal medyada gündem olunca gazeteci Mehmet Akif Ersoy 5 dakikalık bir açıklama videosu yayımladı. Ersoy yaptığı açıklamada 'programda siyasetin konuşulmayacağını daha önce belirtmiştik' mesajını verdi.

AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum, canlı yayında uygulanan sansürün ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kurum, "genç kardeşimiz istediği soruyu soramadı" diyerek canlı yayının ardından soruya yanıt verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN