Muğla ve Aydın yanıyor

Muğla ve Aydın yanıyor

Muğla'nın Milas ilçesinde bilinmeyen bir nedenden dolayı orman yangını çıktı. Gece saatlerine kadar süren yangın Çakıralan Mahallesi'ne sıçradı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aras, "Şu anda yangın belli ölçüde kontrol altına alınmış durumda. Çok acı bir yangın, maalesef bölgede çok büyük kayıp var" dedi. Dün saat 15.15’te başlayan orman yangını ekiplerin gece havadan ve karadan müdahalesi ile sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

Milas'ta başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangını, bölgeye büyük zarar verdi. Sekköy Mahallesi'nde başlayan alevler, kısa sürede Çakıralan Mahallesi'ne sıçradı. Ormanlık ve zeytinlik alanların yanı sıra yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına, havadan ve karadan müdahale sürüyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, gece saatlerinde yaptığı incelemelerin ardından "Şu anda yangın belli ölçüde kontrol altına alınmış durumda. Çok acı bir yangın, maalesef bölgede çok büyük kayıp var" dedi.

Aras'ın açıklaması şöyle:

"Sekköy’de başlayan yangın rüzgarın etkisiyle Çakıralan Mahalle'mize sıçradı. Ormanlık ve zeytinlik alandan yangın meskun mahallere kaydı. Yangına karadan ve gece görüşlü helikopterlerle müdahale devam ediyor. Biz köyümüzü korumaya çalışıyoruz. Can ve mal kaybı olmasın diye arkadaşlarımız mücadele ediyorlar. Şu anda yangın belli ölçüde kontrol altına alınmış durumda, Sayın Valimiz burada işin başında ve kontrolünde. Çok acı bir yangın, maalesef bölgede çok büyük kayıp var. Yaraları saracağız vatandaşlarımızın yanındayız."

9808681.jpg

ELEKTRİK TELLERİNDEN KAYNAKLI OLABİLİR

Bölgede inceleme yapan Muğla Valisi İdris Akbıyık, gazetecilere, yangının saat 19.00 civarında kontrol altına alınmak üzereyken alevlerin Çakıralan köyü tarafına sıçradığını söyledi. Akbıyık, yangının çıkış nedeninin belirlenmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, elektrik tellerinden kaynaklı olabileceğinin değerlendirildiğini dile getirdi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla’nın Milas ilçesinde dün saat 15.15’te başlayan orman yangını ekiplerin gece havadan ve karadan müdahalesi ile sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

9808311.jpg

AYDIN'DAKİ YANGIN YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞTI

Aydın’ın Germencik ilçesinde, zeytinlik ve ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Gümüşköy mevkisindeki zeytinlik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı.

9808271.jpg

Yangına karadan arazözler ile müdahale edilirken, 7 helikopter ve 8 uçak ile alevleri kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. Alevlerin Söke ilçesi Argavlı Mahallesi’nde etkili olduğu, bazı yerleşim yerlerini tehdit ettiği öğrenildi.

Yerleşim yerleri bölgesinde ekiplerin alevlerle mücadelesinin de sürdüğü belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN