MHP'den 'erken seçim' çağrılarına cevap: Sağlıklı bir iş değil

MHP'den 'erken seçim' çağrılarına cevap: Sağlıklı bir iş değil

Ekonomideki gidişat nedeniyle muhalefetten 'sandık gidilsin' çağrıları yükselirken MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, erken seçim taleplerini, " ‘Seçim yapalım’, bu sağlıklı bir iş değil. Biz öngörmüyoruz, beklemiyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Seçime girmeyi teklif ediyorum dediğimde Erdoğan kaçarsa 1 yıl kala erken seçim yapmam, bir daha aday olamazsın. Aday olmak istiyorsan gel burada ol" demişti.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Anadolu Yayıncılar Federasyonunun düzenlediği Anadolu Sohbetleri programına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, erken seçim öngörmediklerini söyledi.

mhp-copy.jpgMHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir

Özdemir şöyle konuştu:

“Dünya, yeni bazı durumlarla yeni bazı siyasi senaryolarla muhatap kalma hâli yaşıyor. Şimdi, bu hâli yaşarken Türkiye’nin krizlerle dolu bir bölgede kendi istikrarını muhafaza edip aynı zamanda bölgemize ve dünyanın geri kalanına istikrar dağıtılan bir anlayışı yansıtıyor. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde siyasi istikrarın tesisi, bunun bekamıza olan katkısı akabinde de Türkiye’nin kendi potansiyelini güçlendirmesi çok önemlidir

"SAĞLIKLI BİR İŞ DEĞİL, BEKLEMİYORUZ"

Güneyimizde ve kuzeyimizde çok ciddi bir savaş ortamı var. Balkan siyasetinin yarın ne olacağı belli değil. Türkiye’nin her senaryoya hazırlıklı olması lazım. Rusya-Ukrayna arasındaki tahıl krizinin çözülmesi, İsrail-Filistin meselesiyle sergilediğimiz diplomatik girişimler, Etiyopya ve Somali arasındaki krizin çözülmesi için hakemlik yapılması, Irak ile terörle mücadele konusunda varılan mutabakat… Bunlar çok önemli adımlar, değerli şeyler. Bütün bu kazanımlar varken, uluslararası siyaset bu derecede keşmekeş bir hâle bürünmüşken, ‘Seçim yapalım’, bu sağlıklı bir iş değil. Biz öngörmüyoruz, beklemiyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN