Bakan Tekin'den Heybeliada Ruhban Okulu değerlendirmesi: Açık olmasını arzu ederim...

Bakan Tekin'den Heybeliada Ruhban Okulu değerlendirmesi: Açık olmasını arzu ederim...

Yıllardır tartışılan Heybeliada Ruhban Okulu Milli Eğitim Bakanı Tekin'in okula yaptığı ziyaretle tekrar gündeme geldi. Okula yaptığı ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan konunun araştırılması için talimat verdi. Benim kişisel fikrim de okulun yeniden açılması yönünde" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılmasını kişisel olarak istediğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili araştırma yapılmasını istediğini belirten Tekin "Orada bir lise açık. Bu bir ruhban okulu olarak faaliyet verebilmesi açısından kendi çalışmamızı yapıyoruz." diyerek alınacak karara göre atılacak adımların belirleneceğini söyledi.

Ruhban Okulu’nun açılması için hükümet tarafından kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Tekin, Heybeliada Ruhban Okulu’nda restorasyon sürerken okul binasını ziyaret ederek Patrikhane ve Rum Cemaati yetkilileri ile de görüşmüştü.

screenshot-3.jpg

Ruhban Okulunu açma girişiminin, yerel seçim sonrası gündeme gelen ‘ikinci reform dalgası’ kapsamında ele alındığı belirtildi.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

Öğretmenlik Meslek Kanun metninin tamamlandığını da vurgulayan Tekin, metnin Meclis'e gönderileceğini ifade etti.

LİSE MEZUNİYET BALOLARI

Liselerde mezuniyet balolarının yasaklandığı iddiasına da açıklık getiren Bakan Tekin, "Liselerde mezuniyet balolarını yasaklamadık, 5 yıldızlı otel külfeti olmamalı." açıklaması yaptı. Tekin, velilerin baloların okullarda, maddi ilave külfet getirmeksizin yapılmasını istediğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN