Meteorolojiden yaz havası müjdesi! 5 il sıcaktan adeta kavrulacak

Meteorolojiden yaz havası müjdesi! 5 il sıcaktan adeta kavrulacak

Son zamanlarda yurdun birçok bölgesinde serin ve yağışlı hava etkili olurken, sonbaharın son sıcak günleri için müjde geldi. Meteorolojik kaynaklardan yapılan açıklamaya göre özellikle hafta sonunda 5 il sıcaktan adeta kavrulacak. İşte detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

Eylül ayında etkili olan sağanak yağışlar yerini sıcak havaya bırakıyor. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hafta sonu sıcaklıkların hızla artacağını ve yaz sıcaklıklarına ulaşılacağını belirtti. Özellikle Aydın, Manisa, Muğla, Hatay ve Adana’da aşırı sıcaklar etkili olacak.

BU SICAKLAR PASTIRMA SICAĞI DEĞİL!

Prof. Dr. Şen, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bu sıcak hava dalgasının ‘pastırma sıcakları’ olmadığını vurguladı. Pastırma sıcaklarının kasım ayında yaşandığını ve gece-gündüz arasındaki sıcaklık farklarının bu duruma neden olduğunu ifade etti.

hava-sicakliklari-artacak.jpg

YAĞIŞLAR YERİNİ GÜNEŞLİ HAVAYA BIRAKIYOR

Bugün Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul Avrupa yakası, Karabük, Ağrı ve Van'da yerel sağanak yağışların olacağını belirten Şen, hafta sonu itibarıyla yağışların sona ereceğini ve yurdun büyük bölümünde sıcak ve güneşli bir havanın etkili olacağını söyledi. Marmara ve Batı Karadeniz’de ise sabah saatlerinde sis bekleniyor.

hava-sicakliklari-artacak-1.jpg

Hafta sonu itibarıyla yaz değerlerine ulaşacak sıcaklar, birçok şehirde etkili olacak ve yazın geri döndüğü hissedilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN