Meteoroloji'den 7 il için sarı kodlu uyarı: Batıda yağış, Doğuda yaz sıcaklığı

Meteoroloji'den 7 il için sarı kodlu uyarı: Batıda yağış, Doğuda yaz sıcaklığı

Yurdumuz bugün hava koşullarıyla adeta ikiye bölünüyor. Batı bölgelerinde şiddetli sağanak yağışlar beklenirken, doğu bölgeleri yaz sıcaklığının keyfini çıkarıyor. Özellikle bazı iller için Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İzmir, Manisa ve Muğla için sarı kodlu uyarı yapıldı. İstanbul'da da öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Ege ve Marmara bölgelerinde etkili olan sağanak yağışlar, hayatı olumsuz etkiliyor. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan'ın belirttiği gibi, özellikle Çanakkale, Edirne, İzmir ve Bodrum hattı yoğun yağış altında. Hatta Marmaris ve Fethiye açıklarında hortum oluşma tehlikesi de bulunuyor.

Ülkemizin doğu bölgelerinde ise hava sıcaklıkları yaz mevsimini aratmıyor. İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde sıcaklıklar 30 derecenin üzerinde seyrediyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL'DA BU SAATLERE DİKKAT!

İstanbul'da da öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Çalışkan, "İstanbul'dan daha kuvvetli yağmur bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde iş çıkışı olacak." ifadelerini kullandı.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, "Sonbaharın ilk cephesel yağışı geliyor. Şimdiye kadar da yağmurlar vardı ama daha konvektif yağışlar vardı 20 dakika 40 süren dakika ama çok kuvvetli yağışlar bu sefer daha gün içine yayılan gün boyu aralıklarla devam eden bir yağmur olacak. En fazla da Çanakkale, Edirne, İzmir, Bodrum hattını etkileyecek. Marmaris, Fethiye açıklarında hortum oluşma tehlikesi de var doluya karşı da dikkatli olmak gerekiyor" dedi.

7 İL İÇİN SARI KOD

Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İzmir, Manisa ve Muğla için MGM tarafından sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

HAFTAYA SICAKLIK DÜŞÜYOR

Cuma günü hava açıyor. Gelecek hafta ise bir kez daha yağışlı hava etkili olacak. Termometreler bu sefer daha düşük sıcaklıkları gösterecek.

Pazar-Pazartesi-Salı özellikle Marmara-Karadeniz hattında zaman zaman da İç Anadolu'da yine yağmurlar görülecek.

İstanbul'da yağmur bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetli, sıcaklık 29 derece. Ankara az bulutlu 31 derece. İzmir'deki şiddetli yağış öğleden sonra hafifleyecek. Sıcaklık 29 dereceye iniyor. Bursa yağmurlu 32 derece. Antalya'da hava çok nemli, kısa süre ama kuvvetli yağmur bekleniyor. Hissedilen sıcaklık 37 derece.

İç Anadolu'da sıcaklık yüksek, 30-32 derecelerde. Eskişehir tarafında sağanak geçişi olacak.

Ege'de şiddetli yağan yağmurlar, öğleden sonra hafifleyecek. Denizli 33, Manisa 30, Kütahya 29, Muğla 27, Bodrum 32 dereceye iniyor. Perşembe yağış daha az noktada etkili.

Akdeniz'de hava çok nemli, Isparta, Adana, Osmaniye'de gök gürültülü ve şiddetli sağanak geçişi olacak. Sıcaklık Adana'da 40, Mersin'de 38, Hatay'da 36 derece hissediliyor.

Karadeniz'de lodosla sıcaklıklar yaz değerlerinde, Samsun 34, Tokat 36, Trabzon 34 derece ve buralarda hava güneşli. Bolu-Kastamonu hattında ise çarşamba kısa süre, perşembe kuvvetli yağış bekleniyor

Doğu Anadolu'da da sıcaklık yüksek, Kars ve Ardahan'da yine yerel kuvvetli yağmur var. Erzurum 27, Malatya 33 derece. Güneydoğu'da lodosla sıcaklık Gaziantep 35, Diyarbakır ve Şanlıurfa 37 dereceyi buluyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

11 EYLÜL ÇARŞAMBA GÜNÜ

6 Eylül Cuma

12 EYLÜL PERŞEMBE GÜNÜ

7 Eylül Cumartesi

13 EYLÜL CUMA GÜNÜ

8 Eylül Pazar

14 EYLÜL CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

15 EYLÜL PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN